A stockholmi konferencia margójára: politikusok, feltalálók és fejlesztők egy helyen

Szeptember első hetében Svédország először adott helyet a Blokklánc & Bitcoin Konferenciának Stockholmban. Az esemény során kriptopénz vállalkozók tucatjai prezentálták blokklánc-alapú üzleti megoldásaikat. 13 különböző országból több mint 350 résztvevő és 19 előadó érkezett a rendezvényre.

A stockholmi konferencia helyszíne az Elite Hotel Marina Tower volt, egy 19. századi fényűző épület közel a városközponthoz. A hotel nem csak a pazar belsőépítészeti bravúrjairól és külcsínéről nevezetes, de egyben csúcskategóriás szolgáltatásairól is.

stockholmi konferencia bitcoin és blokklánc

Legfontosabb előadók

Az Elite Hotel Marina Tower kiváló helyszínül szolgált a blokklánc üzleti integrációja során fellépő technikai kihívások megvitatására, a kriptopénz szabályozás jogi hátterének svédországi és világi ismertetésére, illetve a kriptopénz közösségi finanszírozási lehetőségeinek körüljárására, hogy a bányászat és kiberbiztonság naprakész problémáit ne is említsük.

A rendezvény húzóneve, Mathias Sundin svéd parlamenti képviselő, a felszólalása során kifejtette, hogy a blokklánc segíthet a globális pénzügyi válságok megakadályozásában. A politikus kitért egyben a bitcoin okozta társadalmi változásokra is: a hatóságok többé nem tartoznak az állami intézmények sorába és irányításuk visszakerül a jogos tulajdonosok kezébe: az állampolgárokéba.

Frank Schuil, a Safello stockholmi kriptopénz váltó CEO-ja a bitcoinban rejlő további potenciált és a kriptopénzek által okozott hozzáállást boncolgatta.

Sofie Blakstad, a Hiveonline alapítója a kriptopénzek jövőjéről vizionált: “5-10 éven belül a digitális pénzek forradalmasítani fogják a pénzügyi piacokat.” Az előadó részletesen beszélt a fejlődő ország központi bankjai által kibocsátott digitális fizetőeszközök kockázatairól és előnyeiről.

Számos prezentáció foglalkozott az ICO témájával: Daniel Zakrisson, Natalia Tokar, Julian Hosp és Oleg Kudrenko részletesen beszélt a befektetésre kiszemelt projektek kiértékeléséről, a kockázatokról és azok elkerüléséről. Szintén kitárgyalták az ICO indítás metodikáját és a “közösségi értékesítés” (crowdsales) jogi szabályozását.

Martin Mischke, Brickblock CEO-ja részletezte a közönségnek, hogy a blokklánc miképp fogja az ingatlanvásárlást gyorsabbá tenni és árcsökkenést elérni a közvetítő szolgáltatások kiiktatásával.

Karolina Marzantowicz IBM kitüntetett mérnök, a blokklánc közüzemi és energiaárakra gyakorolt hatásának szentelte az előadását.

Robert Wiecko és Fernando Gutierrez a Dash projektről beszélt, amely egy blokklánc alapú nyílt fizetési rendszer. A Dashről már mi is írtunk párszor.

Vladislav Martynov, a BlockGeeksLab egyik társalapítója a modern gazdaságok kriptopénz befektetési eszköz-szükségletét elemezte továbbá a kriptopénzek fiát pénzekkel és arannyal való kapcsolatát.

A stockholmi konferencia párhuzamosan egy kiállításnak is helyet adott, ahol a hangsúly főképp a blokklánc startup projekteken volt. Különböző országokból tizenhét cég mutatta be szerteágazó blokktech megoldásait.

EXMO affiliate program
A konferenciát a Smile-Expo cég, a nemzetközi Blokklánc & Bitcoin Konferencia sorozat szervezője biztosította. Az előadás-sorozat évente kerül megrendezésre Oroszországban, Ukrajnában, a Cseh Köztársaságban, Észtországban, Kazahsztánban, Máltán és más európai országokban. További infót a cég projektjeiről itt találtok.