Blokklánc kockázati alapba fektet egy amerikai nyugdíjpénztár

A Morgan Creek Digital digitális eszközbefektető vállalat új blokklánc alapjának domináns befektetője a Fairfax County Retirement Systems amerikai nyugdíjpénztár két nyugdíjprogramja volt, jelentetteBloomberg február 12-én.

A Morgan Creek Digital, mely múlt év augusztusában indította el Digital Asset Index alapját, újonnan induló kockázati alapja, a Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund, elsősorban a digitális eszköz iparágban fog befektetni.

A hivatalos befektetési limit 25 millió dollár volt, de a magas fokú érdeklődés hatására 40 millió dollárt gyűjtöttek össze, nyilatkozta Anthony Pompliano CEO.

A befektetés egybevág a Morgan Creek vezér Pompliano egyik legfrissebb blogbejegyzésével, ahol a bitcoin (BTC) hasznosságát részletezi a nyugdíjalapok befektetési portfóliójában.

“A tőkeszerzés nem egyik napról a másikra történt, már a blogbejegyzés megírása előtt lezajlott,” írta még a publikációjában.

Ezen felül nem sokat lehet megtudni a friss befektetési kör invesztorairól, a nyugdíjpénztárat leszámítva. Ám a Bloomberg a Fairfax nyugdíjpénztár befektetési vezetőjére hivatkozva kijelenti, a Fairfax hasonló nézeteket vall a Bitcoin jövőjét illetően mint Pompliano:

“Időbe fog kerülni mire a nyugdíjpénztárak megbarátkoznak a Bitcoinba fektetés gondolatával. El kell magyaráznunk és értelmezhetővé kell tennünk több részvényesnek is,” írta Pompliano még decemberben az amerikai nyugdíjpénztár döntéséről:

“Ha valamelyik a lépés mellett dönt, akkor lépcsőzetes hatással lesz a szektorra és százak fognak utána ugrani.”