Blokklánc munkacsoportot állítottak fel Romániában

  • 18
  •  
  •  
  •  

Március 19-én jelentette be a román Kommunikációs és Információtársadalmi Minisztérium, hogy blokklánc munkacsoportot állítanak fel, írta a helyi Goanadupabitcoin bitcoin és altcoin hírportál. A munkacsoport az Európai Unió azon kezdeményezésén alapul, hogy szabályozási prioritásban részesíti az elosztott főkönyvi technológiát alkalmazó iparágakat. Az Európai Bizottság 2018 februárban jelentette be az “Uniós Blokklánc Megfigyelő” (European Blockchain Observatory) projektet, amelyhez 29-ik tagként Magyarország is csatlakozott még februárban. A kezdeményezés lényege, hogy közös erőfeszítések keretében gyorsítsák a blokklánc ökoszisztéma európai kiépülését és fejlődését.

A blokklánc közösség Romániában – hasonlóan Magyarországhoz – nem kimondottan fejlett, írja a Goanadubapbitcoin, de az elmúlt hónapokban ott is megindultak az országos szintű szerveződések: két nonprofit szövetséget is létrehoztak, az ‘Asociația pentru Tehnologii Avansate’ és a ‘Asociația Blockchain România’ szervezetet, melyek feladata a blokklánc technológiai oktatás és az elfogadottság kiépülésének támogatása.

A két nonprofit szervezet képviselői szintén jelen voltak a minisztérium 19-ei megbeszélésén, ahol lefektették a munkacsoport feladatait.

A munkacsoport feladata lesz, hogy hónapokon belül a minisztérium asztalára tegyen egy akciótervet arra, hogyan lehetne meggyorsítani a blokklánc technológiai alkalmazások elfogadását az országban és jelentést tenni a várható gazdasági és társadalmi hasznáról. Emellett a munkacsoport felhatalmazást kapott a más uniós blokklánc szabályozási keretrendszer feltérképezésére is és hogy ajánlást tegyen egy esetleges helyi blokklánc törvényjavaslatra is.

A blokklánc munkacsoport kétheti rendszerességgel ül össze, a következő meeting április 2-án lesz.

Utoljára arról számoltunk be Romániából, hogy a kormány 10%-os bitcoin adót vezetett be.

(Borítókép: Alexandru Petrescu, román kommunikációs miniszter a 19-ei blokklánc munkacsoporti ülésen | Goanadupabitcoin)


  • 18
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.