Idén 13 blokklánc startup szerepel a CBS fintech listáján

Összesen 13 blokklánc startup szerepel a CBS frissen összeállított top 250 fintech céget tartalmazó listáján.

Buy Bitcoins with Credit Card

A CBS összegyűjtötte a top fintech cégeket

Fintech 250A CBS Insights Fintech listájára 13 különböző blokklánc startup is felkerült az idei évben. A listát október elején tette közzé a CBS, melyben a legígéretesen fintech iparági startupokat gyűjtötték össze. A listában azok feltörekvő cégek szerepelnek, melyek teljes mértékben megreformálhatják a fintech szektort a jövőben. A hozzá kapcsolódó 65 oldalas tanulmányban szó esik az iparág jelentős bővüléséről is, hiszen az elmúlt években a technológia egyre jobban forradalmasítja a hagyományos pénzügyi világot, mely révén kialakult egy teljesen új szektor, a fintech.

A listán szereplő startupok nagyrésze nem meglepő módon a fizetési rendszerek és az átutalások területéről érkezett. Sokan foglalkoznak a pénz és tőkepiaccal valamint eszközkezeléssel is. Többek között van mobil bankolással, üzleti hitelezéssel és kereskedelmi szolgáltatás nyújtásával foglalkozó cég is. És nem utolsó sorban nem maradhatnak le a blokklánc iparági szereplők sem a listáról.

Blokklánc startupok a fintech élvonalában

Bár a blokklánc technológiával foglalkozó cégek relatív kisebb súllyal szerepelnek a számukat illetően a listában, létjogosultságuk azonban abszolút nem elhanyagolható. A blokklánc technológia egyre izgalmasabb a pénzügyi szolgáltatók számára, főleg az innováció tekintetében. Ez is az oka annak, hogy több blokklánc vonatkozású startup is felkerült a listára.

Blokklánc startup cégek a CBS Fintech listájánA listán szerepel a Ripple, a Blockstream, a Blockstack, a Chain és Xapo, mely mind-mind a maga nevében újat alkotott a fintech iparágban mind a szolgáltatások mind pedig a kriptopénz fizetések területén. De nem maradhattak le a listáról a kriptopénz kereskedéssel foglalkozó platformok, mint a  Coinbase, a Brave, a Digital Asset, Factom vagy a bitFlyer.

Érdemes kiemelni, hogy ezek a cégek mind valami újat alkottak a saját innovatív megoldásaikkal. A siker és elfogadottság is eltérően érinti ezeket a blokklánc startup cégeket. A Ripple egy teljesen más módon közelíti meg a blokklánc technológiát a versenytársaikhoz képest. A Brave böngésző sikeres finanszírozásáról mi is írtunk korábban. A Coinbase szolgáltatásaival pedig a legtöbben már az újoncok közül is tisztában vannak.

Reméljük jövőre még több blokklánc startup kerülhet fel egy hasonló fintech cégekkel foglalkozó listára annak köszönhetően, hogy folyamatos az innováció és fejlesztés a területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük