30 másodperc alatt 36 millió dollár – a BAT tokenek kibocsátásakor vérre mentek a befektetők

Az utóbbi idők egyik legjobban várt kriptopénz kibocsátása a BAT tokenek kibocsátása volt a Brave böngészőtől. Az ICO alatt az összes token 30 másodperc (!) alatt talált gazdát összesen 36 millió dollár értékben. Volt olyan aki 6000 (!) dollárt fizetett csak a tranzakciós költségre, hogy bebiztosítsa magának a finanszírozásban az első helyet.

BAT tokenek kibocsátása az ethereum blokkláncon

A BAT a ‘basic attention token’ rövidítése, melyet a Brave platformon keresztül használnak majd. A Brave platform egy olyan böngészőt fejleszt, mely fizetne a felhasználóknak attól függően, hogy milyen reklám tartalmat engedélyeznek a böngészési élményük során. A Brave böngésző bármilyen reklámozási modellbe beilleszthető a jövőben, mely igen csak felkeltette a figyelmét az iparágnak.

A most kibocsátásra került tokenek az ethereum blokkláncon jönnek létre.

Szédületes számok a BAT tokenek kibocsátásánál

Vitalik Buterin a Twitteren mutatott extrém magas tranzakciós díjatMindössze másodpercekkel az ICO megnyitása után több millió dollár áramlott a Brave cégbe. A legmagasabb finanszírozási összeg 5 millió dollár volt, ezt  követte sorban, 4 millió és több 2-2 millió dolláros tétel. Az ICO végén valaki a finanszírozási keret 40%-át birtokolta.

A földi halandóknak jóformán esélyük se volt bekerülni. 65000 dollár összegben fizettek ki a befektetők csak tranzakciós díjakat. Volt aki 6000 dollárig is elment, hogy bebiztosítsa a helyét, de többen fizettek 2000 dolláros átutalási díjat azért, hogy az ő tranzakciójukat vegyék előre a bányászok az ellenőrzéskor.

Amint a 36 millió dolláros finanszírozási keret elfogyott – 24 másodperc alatt – minden további utalás visszautasításra került. Mindezek mellett a tranzakciós díjakat nem kapják vissza a befektetők, hiszen az a bányászoknál maradt. Egy 10 millió dolláros átutalás is ezért fordult vissza, mert nem csatoltak hozzá elég magas díjat, hogy időben feldolgozásra kerüljön.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Elégedetlen befektetők

Nem csoda, hogy most sokan elégedetlenségüket fejezték ki. A kereskedésbe később majd csatlakozhatnak az elégedetlen felhasználók is természetesen, ám akkor feltehetően már nem ilyen jó áron juthatnak majd a tokenekhez.

A BAT tokenek 40%-a egy kézbe került

A tortadiagram a 100 legnagyobb Bat token tulajdonost vette górcső alá – valaki nagyon bevásárolt

Vitalik Buterin, az ethereum blokklánc fejlesztője már tett javaslatot a megoldásra, hogy a nyitó ár ne legyen fix, hanem bármilyen árfolyamot meg lehessen határozni. Az elgondolás nem rossz, azonban ilyet még nem próbáltak a kriptogazdaságban. A kriptoközösség kíváncsian várja mit hoz a jövő a Brave BAT tokenjeik kapcsán.

Amennyiben támogatni szeretnéd a Bitcoin Bázis munkáját, kérjük töltsd le a Brave platformot a következő linkkel: https://brave.com/?ref=bit042 Köszönjük!