Blokkláncok: forradalom vagy adatbázis? Szombaton jön a Bitcoin Kebab 20. adása!

Szombaton egy újabb izgi témával jön a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab 20. adása. Stier Kata vendége ezúttal dr. Kocsis Imre lesz, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán (BME VIK) munkatárs, blokklánc kutató és egyetemi adjunktus.

Sokak számára nem világos, hogy mit is jelent a blokkánc és egyáltalán hogyan passzol a kriptovaluták változatos világába. A Bitcoin volt a blokkláncok első való világi sikeres felhasználási megoldása, ám a mögöttes technológia darabkáit már jóval korábban is használták. A műsorban dr. Kocsis Imre segít megérteni az elosztott főkönyvi hálózatok szervezetközi és azon túli jelentőségét, való világi felhasználásokat említ, illetve sok-sok más alkalmazási területeire is kitér. A műsorban szó lesz a publikus blokkláncok filozófiai hatásáról is; avagy, miként járulnak hozzá a szuverén önrendelkezés kibontakozásához, ami lényegében egy évezredes huzavona egy újabb aspektusa. A beszélgetés során kihangsúlyozza, hogy konkrét blokkláncok vagy azok egyes oldalláncainak alkalmazása mekkora potenciált jelenthez nem csak a nagyvállalatok, de a KKV vállalkozások számára, még akár Magyarországon is.

Ha tetszett a rövidke kedvcsinálónk, akkor semmiképp se maradj le holnap a Bitcoin Kebab 20. adásáról! Korábbi epizódjainkat a következő csatornákon érhetitek el: