Egy görög tőzsde bevonja a SUI blokkláncát a tőzsdei üzemeltetésbe

Az Athens Exchange Group (ATHEX),  egy görög tőzsde, jelenleg vizsgálja az Electronic Book Building (EBB) funkciójának bevezetését a Sui blokkláncra. Maga az ATHEX a görög tőkepiac támogatásával foglalkozik. Működteti a szervezett részvény- és származtatott piacokat, az alternatív piacot, végzi az elszámolást és a kereskedések lebonyolítását, valamint 2019 óta részt vesz az energiapiacon is. Ez a mostani kezdeményezés az első alkalom, hogy a blokklánc-technológiát megpróbálják integrálni a hagyományos tőzsdei mechanizmusokba.

Bár a SUI tokennek most nem megy annyira, a görög tőzsde lépése előremutató

A Mysten Labs-szel, a Sui fejlesztőjével kötött stratégiai partnerség révén a görög ATHEX célja, hogy világszerte átalakítsa a tőzsdék működését. Az EBB, amely az ATHEX forrásbevonási eszköztárának egyik fontos eleme, megkönnyíti az új és a már működő vállalatok számára az átruházható értékpapírok tőzsdei bevezetését. Ez a funkcionalitás, amely az ATHEX meglévő, kereskedési megbízásokat továbbító rendszerére épül, likviditást biztosít a finanszírozásra szoruló vállalatok számára. Ha bevezetik a blokklánc funkciót, akkor az érintett értékpapírokat a Sui hálózaton bocsátják ki digitális dokumentumokként. Ennek eredményeként biztonsággal, átruházhatósággal és átláthatósággal rendelkeznek majd, jóval nagyobbal, mint hagyományos kibocsátás esetén.

A Sui hálózata biztosítja az ATHEX számára az ügyfélkör igényeinek kielégítéséhez szükséges teljesítményt. Ezenfelül a Sui decentralizált jellege segít védelmet nyújtani a hálózati problémákkal szemben. Ez biztosítja, hogy az ATHEX platformján a befektetőket nem érintik az esetleges rendszerhibák. A bejelentés ellenére a SUI token árfolyama csökkenő tendenciát mutat, és az ára 1,55 dollár alá csúszott. Az indikátorok szerint az 1,6 dolláros árfolyam az ellenállási szint. Ha ezt nem tudja a SUI áttörni, akkor akár 1,17 dollárig is visszaeshet. A piaci mozgások ellenére a görög ATHEX tőzsde és a Sui (a blokkláncról bővebben itt írtunk) közötti együttműködés nagy előrelépést jelenthet a hagyományos pénzügyi piacok és a blokklánc-technológia összeolvasztásában.