Blokkolni kezdte Venezuela a Coinbase oldalát

Többen is jelentették a Twitteren, hogy a venezuelai kormány blokkolni kezdte az országban az Egyesült Államokban székelő Coinbase-t.

A venezuelai IT-közösség, a Venezuela Inteligente a Twitterén osztott meg képernyőképeket a korlátozásról, ugyanezt tette a MercaDolar platform is, ami egy Venezuelában aktív pénzutalással foglalkozó vállalkozás.

A tech-közösség állítása szerint Venezuela legtöbb internetszolgáltatója feketelistára tette a Coinbase-t. Hogy miért volt pontosan szükség erre, az még nem világos. Mindenesetre VPN használatával továbbra is használható a népszerű San Francisco-i kriptovaluta váltó oldala.

A Venezuela Inteligente megjegyezte, Nicolás Maduro a múlt hónapban feketelistázott egy peer-to-peer pénzváltót, az AirTM platformját, ami egy mexikói fintech cég. A döntés azért is meglepő, mert korábban a venezuelai kormány a mexikói céget használta az egészségügyi adományok fogadására.

A súlyos gazdasági gondokkal küzdő Venezuela a Chainalysis által kiadott jelentés szerint a harmadik legnagyobb kriptovaluta elfogadottsági rátával rendelkező ország Oroszország és Ukrajna után. Magyarország a 87. a teljes listán, ami itt tekinthető meg: https://markets.chainalysis.com/#geography-index