A BMW és Intel államilag támogatott blokklánc akcelelátorral kötött partnerséget

A Nielsen, BMW és Intel vállalati partnereivé váltak Szingapúr államilag támogatott blokklánc akcelerátorának, a Tribe-nak.

Tribe Accelerator pénteken jelentette be, hogy a három multinacionális vállalat megosztja a témában a tapasztalatát és vállalati szakértelmét a Tribe startupokkal, hogy így építsen egy inkluzív ipar 4.0 verziójú ökoszisztémát.

BMW Group Asia például mesterkurzusokat és mentorálást fog tartani a blokklánc vállalati megoldásokról és azok tömegpiaci bevezetéséről.

“Reméljük, segíthetünk ezeknek a startupoknak a koncepcióbiztos modelljük kidolgozásában és elérhetik a fejlődésük következő szintjét,” magyarázta Carsten Sapia, alelnök, a BMW Group Asia IT csoportjának vezetője.

Az Intel üzleti és technikai mentorálással járul a startupok fejlődéséhez.

“Az Intel technológiák, mint az Intel Xeon skálázható processzorok és Intel SGX segíthet a blokklánc megoldások adatvédelme, biztonsága és méretezhetősége terén” írta a közleményben az Intel blokklánc programjának vezetője, Michael Reed.

Eközben a Nielsen egy biztonságos és ellenőrzött környezetet fog biztosítani az új technológiák tesztelésére és az alkalmazott megoldások elterjedésének felgyorsítására.

“Ahhoz, hogy társadalomként fejlődjünk, bátorítani kell a kísérletezést, és amint a blokklánc technológia előnyei nyilvánvalóvá válnak, a mainstream elfogadottság kétségtelenül követni fogja.” – ezt már Tribe Accelerator elnök Ryan Chew nyilatkozta.

A Tribe és Szingapúr komolyan érdeklődik az elosztott főkönyvi technológia üzleti és nonprofit célú felhasználási megoldásai iránt. Múlt hónapban lépett partnerségre az Ethereum blokkláncfejlesztő ConsenSys stúdióval.

Az akcelerátort múlt év decemberben indította a TRIVE Ventures kockázati tőkebefektető a dél-koreai ICON Alapítvánnyal és a PwC Singapore Venture Hub részlegével közösen. Az Enterprise Singapore állami ügynökség az akcelerátor támogatása érdekében egy blokklánc startup ökoszisztémát is kialakított.

(Készült The Straits Times cikke alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük