Bob Marley szülőhazája Bitcoin és Ethereum kereskedelemmel kísérletezik

A Rasztafária és Bob Marley szülőhazájában, Jamaicában, a helyi értékpapír tőzsde (JSE) bitcoin (BTC) és ethereum (ETH) kereskedés bevezetést tervezi.

A JSE és a kanadai Blockstation szerdán jelentette be, hogy élő digitális eszköz és értékpapírtoken kereskedést vezetnek be a helyi tőzsde szabályozott és biztonságos trading környezetét használva.

A bitcoin és ether (Érdekel hogyan lehet bitcoint vagy ethert venni?) kereskedés a pilotprogram második fázisa. Az első körben a JSE és a kanadai Blockstation még januárban 60 napon keresztül kriptopénz kereskedést biztosított a szabályozott brókereknek, árjegyzőknek és a Jamaicai Központi Értéktárnak (Jamaica Central Securities Depository).

Az első kör célja pusztán annyi volt, hogy “teljes életciklusában demonstráljon egy digitális eszköz ökoszisztémát”.

A második körben teret adnak a brókereknek, hogy kiskereskedőknek is elérhetővé tegyék a kriptopénz kereskedést egy ismerd az ügyfeled (KYC) eljárás teljesítése után, valamint segítsék őket a bitcoin és ether kereskedelemben. Hogy pontosan mikor is indul a próba, arra még nincs pontos dátum.

A Jamaicai Értéktőzsde és a kanadai Blockstation már múlt év augusztusa óta egy memorandumban kötelezték el magukat a partnerség mellett, de hivatalosan csak most váltak azzá.

A partnerség keretében a Jamaicai Értéktőzsdén a közeljövőben bevezetésre kerülnek az értékpapír tokenkibocsátások, azaz az STO-k (az IPO-k blokkláncosított változata) is olyan blokklánc kis- és középvállalkozásoknak, amelyek transzparensen kívánnak tőkét bevonni projektjeikbe.

Marlene Street Forrest, a JSE ügyvezetője a közleményben hozzátette:

“Ez egy példátlan lehetőség a JSE-nek hogy diverzifikálja a termékkínálatát és új listázásokat valamint új befektetéseket csábítson platformjára.”

A Jamaicai Értéktőzsde 2018 legjobban teljesítő tőzsdéje volt. A fő részvényindex több mint 29%-kal emelkedett, voltak olyan papírok, amik egy év alatt 300%-ot mentek.

(Borítókép: Unsplash)

Ha vállalkozó vagy és szeretnél egy csodás bitcoin ATM-et az üzletedbe, akkor most itt a lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.