Bőkezű a kriptoközösség a járvány idején, egy emberként álltak az ügy mellé

Az egész világon orvosok, ápolók és kutatók küzdenek a koronavírus járvány megállításán már hónapok óta. Mivel a vírus okozta vészhelyzetre egyetlen ország sem készült fel igazán, akadozik a védőfelszerelések beszerzése, túlterheltek a kórházi osztályok, nincs megfelelő mennyiségű lélegeztetőgép. Az egészségügyre elképesztő összegeket kell most az államoknak fordítani, a büdzsé véges, a kórházaknak viszont azonnali segítségre van szükségük. Minden adománynak örülnek, a kriptoközösség pedig megmutatta, mennyire szívén viseli az egészségügy sorsát.

Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde vezérigazgatója még január 25-én bejelentette, hogy társasága 1,5 millió dollárt adományozott a kínai Vuhannak. A Binance Charity, a Binance non-profit szervezete többek között 20 000 koronavírus tesztet, 366 000 pár kesztyűt és 5280 üveg kézfertőtlenítőt adott a városnak. Az alapítvány nemrég bejelentette, hogy egy új, adománygyűjtő projektet indított el. A társaság 5 millió dollárt utal a COVID-19 vírus által leginkább sújtott országoknak.

A Ripple Labs március 25-én tette közzé, hogy 100 ezer dollárt adományozott a Tipping Point Community-nek, egy san francisco-i nonprofit szervezetnek, amely az USA koronavírus áldozatainak segít. 100 ezer dollárt pedig a Silicon Valley Community Foundation-nak adott. A Ripple társalapítója Chris Larsen viszont azt nyilatkozta, hogy összesen 5 millió dollárral segítették meg a helyi segélyszervezeteket, melyek ételt osztanak a rászorulóknak.

A BitMEX tőzsde összesen 2,5 millió dollárt adományozott a koronavírus elleni küzdelem támogatására. A BitMEX négy szervezetnek utalja az összeget, amelyek a pandemia élvonalában állnak. Az egyik a Gates Philantrophy Partner és az OpenMinded.

Jack Dorsey sem tétlenkedett

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója és a Square fizetési felület alapítója, április 7-én bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt adott a Start Small LLC nevű vállalatnak, amely a COVID-19 vírus leküzdésében vesz részt. Érdemes azt megjegyezni, hogy a segély Dorsey vagyonának körülbelül 28%-át teszi ki. Dorsey ígéretet tett arra, hogy a pénzt átláthatóan kezeli. A Twitter vezérigazgatója köztudottan nagy bitcoin (BTC) rajongó. Az Egyesült Államok kormányához fordulva azt javasolta, hogy a már meglévő technológiákkal, mint például a Square’s Cash App-al egyesülve, támogassák az embereket a világjárvány idején. Azok számára is segítséget szeretne nyújtani, akik nem rendelkeznek bankszámlával.

A koronavírus járvány leküzdéséhez egyre több blokklánc és kriptovaluta vállalat csatlakozik. Ez pedig azt mutatja, hogy a viszonylag újnak mondható szektor nemcsak a pénzügyi világ kihívásainak megoldásában tölt be fontos szerepet. Sokan úgy gondolják, hogy ez a nehéz helyzet megfelelő környezetet teremthet az iparágban zajló párbeszédhez és a kriptovaluták népszerűségének növeléséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük