Kriptovalutákba (is) fektetik a támogatást az amerikaiak

Az Egyesült Államokban sokan inkább kriptovalutákba fektetik az államtól kapott támogatást. A Federal Reserve izomból nyomtat, a lakosság pedig a pénzből inkább felköti a nyúlcipőt. 

Az USA kormánya a múlt héten több, mint 80 millió csekket utalt ki azon állampolgárok bankszámlájára, akiket a leginkább sújtott a koronavírus járvány és a miatta hozott korlátozó intézkedések. A fejenként 1200 dollárnyi támogatást a polgárok alapvető élelmiszerek vásárlására, illetve a közüzemi számlák kifizetésére használhatják. Vannak azonban olyanok is, akik a Walmartnál telerakott kosarak helyett, inkább kriptovalutákra cserélik a zöldhasúakat. Akiknek nincsenek súlyos anyagi problémáik, azoknak a könnyen jött pénz kifejezetten jól jöhet némi befektetéshez.

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong még múlt hét pénteken írta a Twitteren, hogy a tőzsdén hirtelen megnőtt a vásárlások és a letétek száma. Április közepéig az összes vételi és letétbehelyezési ügylet körülbelül 0,1%-ka 1200 dollárnyi volt, amely a héten 0,4%-ra nőtt. Egyre több amerikai kapja meg a támogatást, így elképzelhető, hogy sokan inkább az állam mindent látó szemétől távol, digitális eszközökbe fektetik a pénzüket. Azt nem lehet tudni, hogy valóban amerikai állampolgárok voltak-e az új befektetőknek, de az 1200 dolláros összeg arra enged következtetni.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1250907110730170370

 

Sok munkanélküli, még több dolgozó

Ugyan folyamatosan emelkedik a munkanélküliek száma az Egyesült Államokban, ennek ellenére több ágazatban még mindig dolgoznak. Úgy tudni, hogy Texasban hamarosan megnyitják a közparkokat, játszótereket és éttermeket. Ez pedig azt jelenti, hogy sok ember pénzügyileg ismét biztonságba kerül, tehát a támogatást inkább befekteti, mint sem elkölti.

A Binance.US szóvivője azt mondta, hogy náluk is sok 1200 dollár értékű befizetést tapasztaltak az elmúlt napokban. Múlt hét csütörtökön kimagaslóan sok letétet helyeztek el a kriptotőzsdén amerikai dollárban.

A koronavírus járvány kitörése tehát érdekes fordulatot hozhat az Egyesült Államokban. Hála a támogatásnak most akár olyan emberek is kriptovalutákba fektethetnek, akiknek korábban meg sem fordult a fejében. Az állam is gondolkodóba eshet a nemzeti digitális valutát illetően, amely kifejezetten hasznosnak bizonyulna most, amikor több millió csekket kell kiutalni úgy, hogy a postai kézbesítés időigényes, költséges, rengeteg amerikai állampolgár pedig még bankszámlával sem rendelkezik.