Bombával fenyegetett meg több japán prefektúrát és bitcoint követelt

Egy eddig ismeretlen személy 18 japán prefektúrát bombarobbantással fenyegetett meg, hacsak nem fizetik ki az általa követelt váltságdíjat bitcoinban. A megfélemlített prefektúrákban iskolák és templomok is működnek. A támadó azt állította, hogy ezekben az intézményekben bombát rejtett el és ha nem fizetik ki a váltságdíjat, akkor a levegőbe repíti mindegyiket.

A Japan Today helyi hírügynökség beszámolója szerint az első fenyegető e-mailek még júliusban érkeztek a prefektúrákhoz és azóta is folyamatosan küldözgeti az üzeneteket az ismeretlen. A rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást az ügyben, de a hatóság minden erőfeszítése ellenére, még nem került elő a tettes.

Az e-maileket az észak-japán Yamagata városába, Miyakojima szigetére, Sanjo, Niigata, Tara és Minami városoknak küldte el, amelyek mind olyan nagyvárosok szomszédságában találhatóak, mint Tokió vagy Oszaka. Összesen 40 BTC-t, azaz körülbelül 450 ezer dollárt követelt az illető.

A hatóságok már megkérdőjelezik azt, hogy az e-maileket küldözgető személy valóban bombát robbantana, vagy csak ok nélkül fenyegetőzik. A rendőrség már kiürítette a Miyakojima szigeten megfenyegetett iskolákat, de nem találtak semmit. A nyomozók szerint az elkövetőnek tisztában kellene lennie azzal, hogy azok a vidéki városok, amelyeket megfélemlített nem is használnak széles körben digitális valutát, sok kisebb településen nem is ismerik azt.

Egy jelentésből például az derült ki, hogy Asahi városháza is kapott egy fenyegető e-mailt, amelynek még sosem volt bitcoinja. Eddig egyetlen bombarobbanás nem történt, az e-mailek viszont megállíthatatlanul jönnek.

További érdeks cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük