Botrányok és árzuhanás ide vagy oda, a SUSHI új fejlesztéseken dolgozik

Hiába zuhant 70%-ot a SUSHI ára, és hiába távozott óriási botrány között alapítója, a 4. legnépszerűbb decentralizált tőzsde (DEX) messze van attól, hogy bedobja a törölközőt. Már a napokban nagy változásokat jelentettek be – és ez még csak a kezdetnek tűnik.

Új ember a projekt élén és folyamatos fejlesztések a SUSHI háza táján

Az utóbbi hetekben a SushiSwap nem éppen pozitív hírekkel jelent meg a legtöbb híroldalon. Nem csak, hogy botrányos körülmények között hagyta ott a projektet az alapító Chef Nomi, hanem a SUSHI token ára is zuhanórepülésbe kezdett és nagyjából 70%-os csökkenést produkált kereskedelmi volumenben és árfolyamban is. (Chef Nomi több millió dollárnyi tokent vont ki a projektből és váltott át ETH-ra – aztán meg Twitteren közölte, hogy ezt lehet nem kellett volna. Később vissza is utalt 14 millió dollárnyi ETH-t, de akkor már késő volt.)

Most azonban nagy újításokra készülnek a SushiSwapnál. Személyi változások terén az egyik legfontosabb, hogy új vezetőt neveztek ki a projekt élére. A Chef Nomit felváltó és a turbulens időkben a projektet vezető Sam Bankman-Fried helyett most 0xMaki fogja átvenni az irányítást. Ő ráadásul nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél több önkéntes fejlesztőt toborozzon a projekt mögé. Erre külön egy növekedési alapot is elindítottak, hogy ezzel motiválják a csatlakozókat.

A termékfejlesztési oldalon egy megújult honlapot gördítettek ki, ami számos új funkcióval is büszkélkedhet. A teljesen újratervezett honlapon például az OmakaseBar menüben egy helyen láthatjuk az összes SUSHI-nkat. Egy új programot is bevezettek SUSHI Reduced Emission néven (csökkentett kibocsátás), ami a frissen kibocsátott tokenek 2/3-át hat hónapra elzárja. Ez abban is segíthet, hogy megelőzzék az esetleges újabb árzuhanást.

Egy BentoBox nevű új hitelezési megoldás elindítását is tervezi a SushiSwap, ami abban lehet különleges majd, hogy a kockázat minden hitelpár esetén el lesz különítve. Bárki csinálhat egy ilyen párt; azt, hogy melyiket találják kellően biztonságosnak, azt a felhasználó döntheti majd el.

Nem lesz még egy Chef Nomi-féle exit

Az új fejlesztések bevezetésénél egyértelműen látszik, hogy két fő szempontra helyezték a legnagyobb hangsúlyt: hogy a lehető legjobban bevonják a közösséget, és hogy bebizonyítsák mindenkinek, aki érintett a SUSHI projektjében, hogy amit Chef Nomi elkövetett, az soha nem fog megismétlődni. A közösség bevonása a folyamatosan pörgő Discord fórumon is látszik, ahol a közösség tagjai is bőven ötletelnek a projekt fejlesztésével kapcsolatban. A Chef Nomi ügy megakadályozására pedig a projekt bevezette, hogy fejlesztési alapok kezelését a közösség által választott multi-sig, többszörös aláírás vegye át. Ez azt jelenti, hogy a protokoll bárminemű változtatásához az öt aláírás közül minimum háromra szükség lesz.