Brazil királyi család sarja kiállt a kriptók mellett

Luiz Philippe de Orleans-Braganza, Brazília korábbi uralkodó királyi családjának sarja keményen kritizálta az országban tervezett kriptodeviza szabályozást, jelentette a Cointelegraph Brazil.

Orleans-Braganza, aki egyben a Brazil Nemzeti Kongresszus képviselője, egy bizottsági meghallgatás során szólalt fel a digitális pénzek szabályozási tervezete kapcsán.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód 🙌 Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, 100+ támogatott kriptó.

Orleans-Braganza szerint a törvénytervezetet a Kongresszusban kellene átbeszélni akkor, ha van rá adekvát igény a választópolgárok részéről. Máskülönben, Orleans-Braganza szerint, a törvény nem más mint egyoldalú beavatkozás a piaci folyamatokba, olyanba, ami egyáltalán nem tartozik a hatáskörébe:

A jó szabályozás olyan, ami a fogyasztói igényekből ered akkor, ha védtelennek érzik magukat és állami védelmet igényelnek. Megkérdőjelezem ezt a kalandot, hogy valami olyasmit szabályozzunk, amit a Bitcoint elfogadó magányszemélyek és vállalkozások nem szeretnének.

Orleans-Braganza hozzátette, a kriptovalutákat potenciálisan illegális tevékenységek finanszírozására is használhatják, de ez nem jogosítja fel az államot, hogy korlátok nélkül szabályozza.

Rodrigo Maja, kongresszusi képviselő még 2019. május 30-án kezdeményezte a kriptovaluták szabályozását vizsgáló speciális bizottság felállítását, hogy belátható időn belül szabályozott mederbe tereljék a bitcoin és más digitális eszközök kereskedelmét az országban. A bizottság 34 tagból áll.

Júniusban a brazil adóügyi minisztérium új szabályokat fogadott el a kriptotőzsdékre vonatkozóan. Az életbe lépés után a kriptotőzsdéknek jelenteniük kell a szabályozó felé a felhasználók tranzakcióit, hogy ezzel is megelőzhetőek legyenek az adócsalások. Az adóhivatal mostantól minden Brazíliában bejegyzett kriptotőzsdét arra kötelez, hogy mutassák be az összes rendszerükben lefolytatott tranzakciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük