Remegő kezek: brazil kriptotőzsde tévesen 35 millió dollárt utalt egyik felhasználójának

A Bitcambio brazil kriptotőzsde egy véletlen folytán 137 millió reált (35 millió USD – közel 10 milliárd forint) küldött egyik felhasználójának miután ő csupán 500 reált kívánt lehívni bankszámlájára.

A Portal do Bitcoin értesülése szerint a tőzsde azonnal keresni kezdte Kaique Nunest, a felhasználót a tőzsdének megadott telefonszámán:

“A hónap elején kiadtam egy normális kiutalási megbízást. Egy kis idő után a Bitcambio felhívott azzal, hogy ezt a hatalmas vagyont átutalták nekem és arra kérnek, hitelesítsek egy dokumentumot a jegyzőnél. Azt hittem kitört a forradalom.”

Nunes először azt gondolta, hackerek tulajdonába kerültek a személyes adatai és most a privát kulcs címét szeretnék megszerezni, de az is felmerült benne, a brazil kriptotőzsde egy volt alkalmazottja akar bosszút állni rajta.

Nunes egy újabb átverésként könyvelte el a telefonos megkeresést és egy ideig nem is foglalkozott vele, de a kriptotőzsde nem hagyta annyiban, és továbbra is ragaszkodtak hozzá, hogy keressen fel egy jegyzőt a tévesen átutalt összegről. Szerintük a tranzakciót ugyan már törölték, de Nunesnek mindenképp el kell mennie egy jegyzőhöz, hogy hitelesítse az e-mailben megküldött dokumentumot.

Nunes, hogy többet megtudjon az ügyről, egy brazil kriptovaluta Facebook fórumon próbált tájékozódni, ahol a Bitcambio egyik beszállítója, Rodrigo Souza, aki egyben a fórum adminisztrátora is, Nunesnek válaszolva felismerte a hibás tranzakció mibenlétét.

A felhasználót a saját Facebook oldalán felkeresve elmagyarázta a helyzetet, Souza elismerte a Bitcambio hibáját, ami egy bug miatt történhetett meg és hozzátette, a tranzakciót nem lehet törölni lemondási nyilatkozat nélkül.

Pillanatnyilag mindkét fél azon dolgozik, hogy megoldja a kialakult helyzetet. Souza szerint a felhasználó összes jegyzőhöz kapcsolódó költsége kompenzálásra kerül.