BRÉKING: A Binance leállította az euróban történő banki befizetéseket

Szerdán reggel 8 órától (UTC) a Binance felhasználói nem tudnak többé euróban befizetni a bankjukon keresztül. A kriptotőzsdénél vezetett számlájukra azonban hitelkártyával és bankkártyával utalhatnak pénzt. 

A Binance-t érintő szabályozási korlátozások arra kényszerítették a népszerű kriptotőzsdét, hogy ideiglenesen leállítsa az euróban történő banki átutalásokat – derül ki az ügyfeleinek kedden küldött e-mailből.

Konkrétan az egységes európai fizetési térségen (SEPA) keresztül történő euróbefizetéseket határozatlan időre felfüggesztettük a tőzsdén kívülálló körülmények miatt – írta a Binance.

“Az általunk nem befolyásolható események miatt 2021. július 7-én 8 órától (UTC) átmenetileg felfüggesztjük az EUR befizetéseket a SEPA banki átutalásokon keresztül”.

Bár a Binance nem pontosította a SEPA átutalások ideiglenes leállításának okát, a döntés valószínűleg a cég ellen indított szabályozási intézkedések rohamából ered.

A legutóbbi döntés egy nappal azután született, hogy a brit pénzügyi óriás. a Barclays bejelentette, nem engedélyezi többé az ügyfeleinek, hogy hitel-vagy bankkártyával utaljanak be pénzt a Binance-re. A bank feltételezhetően a brit pénzügyi szabályozó figyelmeztetésére lépett, miután az FCA a felhasználóknak azt írta, hogy a tőzsde megfelelő engedély nélkül működik az Egyesült Királyságban. A Binance szóvivője elmondta, hogy a tőzsde csalódott a Barclays “egyoldalú intézkedése” miatt, amely blokkolja az ügyfélfizetéseket, nevezetesen:

“Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a Barclays úgy tűnik, hogy egyoldalú lépéseket tett, amelyek az események pontatlannak tűnő értelmezésén alapulnak”.

Az Egyesült Királyságban növekvő szabályozási ellenőrzéssel szembesülve a Binance a múlt hónapban közölte, hogy az ügyfelek többé nem használhatják a népszerű Faster Payments szolgáltatást, amellyel brit fontot hívhattak le a tőzsdéről.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság, Japán, Kanada, sőt az Egyesült Államok részéről is visszatetszéssel kell szembenéznie, a Binance továbbra is messze a világ legnagyobb és legnépszerűbb kriptopénz tőzsdéje. Kedden a tőzsde az iparági adatok szerint több mint 15,8 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolított le. Összehasonlításképpen, a második legnagyobb tőzsde, a Coinbase több mint 2,2 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgozott fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük