A Barclays blokkolta a Binance-re történő befizetéseket

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Barclays blokkolta a Binance-re történő beutalásokat, mindössze néhány nappal azután, hogy az FCA lecsapott a vállalatra.

A brit Barclays bank közölte az ügyfelekkel, hogy “a pénzük biztonságban tartása érdekében” blokkolják a Binance kriptotőzsdére történő beutalásokat.

“Mivel idén a Binance-nek utalt, szerettük volna tudatni Önnel, hogy további értesítésig leállítjuk a hitel/betéti kártyával történő befizetéseket. Ez azért van, hogy segítsük a pénze biztonságban tartását” – áll a Barclays ügyfeleinek állítólag küldött értesítésben.

A lépés az Egyesült Királyság pénzügyi felügyeletének a Binance elleni kemény fellépését követően történt. A múlt hónapban az FCA figyelmeztetést adott ki a Binance Markets Limited-del szemben, amelyet a Binance azért vásárolt fel, hogy megkönnyítse egy testre szabott, kifejezetten a brit ügyfelek számára létrehozott tőzsde elindítását.

Az FCA elmondta, hogy bár nem tilthatja be a Binance-t, próbál mindent megtenni a fogyasztók védelme érdekében, ezért blokkolta a Binance-t néhány szolgáltatás nyújtásában.

A Binance-re több szabályozó is rászállt

A kriptotőzsde az elmúlt hónapokban számos akadályba ütközött a szabályozási megfelelés terén.

A Financial Times szerint egy olyan fizetési vállalat vezetője, amely segített a Binance-nek csatlakozni a szélesebb pénzügyi piachoz, azt mondta, hogy a kriptotőzsde “sokat beszél a pénzmosás elleni és az ismerd meg az ügyfeled (KYC) szabályokról, de továbbra sem fordít elegendő emberi erőforrásokat a megfelelési kérdésekre”.

Az FCA-t is aggasztotta a vállalat pénzmosási szabályokhoz való hozzáállása. A felügyelet szóvivője úgy fogalmazott, hogy a szabályozó hatóságnak “nyilvánvalóan problémái vannak az ezen a területen érvényes előírásokkal”.

Az FCA csatlakozott azon szabályozókhoz, amelyek az elmúlt hónapokban kritikusan léptek fel a Binance-szel szemben. Ide tartoznak Malajzia, Thaiföld és Japán szabályozói is.

A múlt héten a Kajmán-szigeteki Monetáris Hatóság jelentette be, hogy a Binance nem regisztrált, engedélyezett, szabályozott kriptotőzsde a Kajmán-szigeteken.

A Binance viszont – amely továbbra is azt állítja, hogy nincs székhelye – korábban kijelentette, hogy nagyon komolyan veszi a megfelelési kötelezettségeit.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.