Brutálisat ment a bitcoin a pénteki kereskedési órákban

A pénteki londoni nyitást követően rég nem látott pozitívba fordultak a kriptopénzpiacok. Bizonyos érmék a medvepiac kezdete óta nem látott kereskedési volumeneket produkáltak, és bőven voltak olyanok is, melyek simán kivitték az eddig makacsul tartó ellenállás szintjüket. A bitcoin (BTC) is kivette a részét a raliból és néhány óra alatt 11%-ot erősödött (reggel 9:00 és 17:00 között, helyi idő szerint):

Brutálisat ment a bitcoin a pénteki kereskedési órákban

BTC USD 4 órás nézet

A rali brutálisnak tűnhet a kriptotél közepette és egy kissé meglepte a tradereket is: rengeteg shortoló S/L szintjét szakította át. Ha a napos nézetre váltunk, akkor válik csak igazán jelentőssé a rali mivel 24 óra leforgása alatt közel megtriplázódott a napi kereskedési volumen:

Napos chart, volumen és gyertya

A piac a cikkírás idején a túlnyúló ellenállásokat teszteli és egyelőre a vevők és az eladók közel azonos arányban vannak jelen a piacokon.

Habár a mozgás erős volt, de ettől még továbbra is egy csökkenő trendben vagyunk mivel a BTC eddig fokozatosan állított be alacsonyabb csúcsokat és mélypontokat. Ez nem jelenti azt, hogy a trend megtörhetetlen, de fontos figyelembe venni, ha az aktuális piaci helyzetet figyeljük.

Ahogy tovább ralizik az árfolyam, a felrajzolt ellenállás szintek mérföldkövekként fognak funkcionálni a vásárlói nyomás erejének megállapításához. Ha sikerült a két kék vonallal jelölt ellenállást magunk mögött tudni, akkor az árfolyam akár 4000$-os ellenállást is újratesztelheti:

A kijelölt kék tartományban maradás potenciális piacfordító hatású lehet és onnan a 4000-es szintet áttörve meg sem állhat a 4300-as árfolyamig, ami fölött utoljára hónapokkal ezelőtt tudott zárni a BTC. Ha a hétvégét sikerülne a vörös zónában zárni, akkor megélénkülhet a kereslet mivel egy kisebb fajta piaci trendfordulót jelentene. Ez egy nagyon fontos szint lehet, ahol további emelkedő momentum kibontakozását figyelhetnénk meg, de mint említett, ehhez fontos lenne a kék tartományban tartani az árszintet.