BTC, XMR, ETH technikai elemzés: bikák, előre!

A 8 100 dolláros érték közelebb van, mint gondolnánk… az új minta komoly jeleit mutatja a bika trend erősödésének. Ugyanezen mintából kiindulva (egyértelmű a hasonlóság mindhárom érménél) az általunk berajzolt bika forgatókönyv a Monero és Ethereum értékén is nagyot rúghatnak.

Technikai elemzés BTC/USD

Nagy levegő… hisz végre megemberelte magát a bika és a medve támadásának megálljt parancsolt. Keserves volt nézni az elmúlt napok áralakulását, amely komoly mélyrepülés volt. A mellékelt ábrán megfigyelhető a csökkenés motívuma, majd az elrugaszkodás a támaszértékről. Amennyiben a növekedés követi a csökkenés korábban említett mintáját a legközelebbi ellenállás 8 100 dollárnál húzható be. A jelenlegi támaszvonal 7 264 – 7 400 dollár között található (a cikk még a német pozitív hír előtt íródott – a Szerk.) és épp ezen pont elérése idézhet elő egy gyors és intenzív növekedést. Költői stílusban „az út 8 100 dollárig egy kellemes kirándulás lesz a boldogság kertjében”. Az előző ciklusból kiderült, hogy a kisebb ellenállási pont elérése után következő hirtelen csökkenés után már kitartott a támaszvonal. Jelenleg a bikáknál a kormány, előre!

RSI indikátor BTC

Ha figyelembe vesszük az 1 hónapos RSI indikátort kitörést tapasztalhatunk a csatornából. A Bitcoin az elmúlt hónapban először tudta áttörni az ellenállási vonalat, ami arra enged következtetni, hogy a bikák készen állnak egy újabb menetre.

Technikai elemzés XMR/USD

Nem csűrném csavarnám… hasonlóan mint a Bitcoin, a Monero is okot ad a bizakodásra. A jelenlegi érték 54 dollár körül mozog és a legközelebbi ellenállás a bika forgatókönyvből kiindulva körülbelül 62,94 dollárra jósolható.

A bikák a támaszvonalat 51,2 – 53,9 dollár közé húzták be, ami azt takarja hogy ezen határra csökkenés után komoly vásárlás indul meg, ami a Monero értékét rohamosan elindítja felfelé. Ezen érme esetében megfigyelhetjük a félkör mintájú feneket, amiből megjósolható a következő növekedés legközelebbi ellenállásvonala is. Az előző ciklus egyértelműen véget ért, most növekedés várható, ha követi mintát a Monero mi már tudjuk mikor kell leszállni a buszról.

Technikai elemzés ETH/USD

Nem szívesen ismétlem önmagam, kivéve ha jó hírekről van szó… a BTC és az ETH szinte azonos mintákat produkál az elmúlt napokban. Ez esetben is várható a robbanásszerű növekedés. Az Ethereum jelenlegi értéke 153 dollár az ellenállási vonal 173 dollárhoz húzható be. Az általunk mellékelt ábrán megfigyelhető a bikák támaszvonala ami 150 dollár értékre határozható meg. Ez az a pont, ahol komoly vásárlás kezdődhet meg, amely utat nyithat egészen az általunk jelzett 173 dolláros értékre. Az ábra alapján most jött el az idő, amikor a bikák dönthetnek, hogy kezükbe vegyék az irányítást az elkövetkezendő időszakra, vagy újra teret kapjon a medve.

 

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.