Hat hónapos mélypontra esett vissza a bitcoin árfolyama

7000 dollárig esett vissza a bitcoin árfolyama, mely májusi szintre csökkentette a kereskedést.

Pénteken hat hónapos mélypontra esett vissza a bitcoin árfolyama, emellett pedig medve piacot jeleznek előre a technikai indikátorok.

A Bitstampen egészen 7009 dollárig esett vissza pénteken a bitcoin árfolyama, mely utoljára idén május 17-én járt ilyen alacsony szinten. Ezzel a teljes féléves árfolyam emelkedését le is nullázta a bitcoin, ugyanis az elmúlt hat hónap során 7293 dollárról 10350 dollárig emelkedett a bitcoin árfolyama októberben. A meredek esést követően az árfolyam a 7100-7200-as sávban konszolidálódott.

RSI 53 alatt

Elképzelhető, hogy további árfolyamesésre is fel kell készülni, mivel a piaci trendeket jegyző heti RSI is március óta nem látott alacsony szinteken áll.

Jelenleg 43 ponton áll a Coindesk elemzése alapján a heti RSI, mely ha 53 pont alatt marad, akkor úgy néz ki hosszútávú esésre kell berendezkedni. Bár a tankönyv szerint az RSI 50 felett már vételi hangulatot jelez előre, a kripto piacon jellemzően 53 feletti pontnál veszik át a bikák az uralmat a medvék felett. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a múltban, különösen a 2016-2017 között tapasztalt meredek bitcoin árfolyam emelkedés során 53 pont volt az a szint amikor visszapattant a bitcoin árfolyama az esésből. Legutóbb például szintén ezen erről a szintről esett vissza a BTC 2018 januárjában egészen 6000 dollárig februárra.

Már csak hat hónap van hátra a következő bitcoin felezési eseményhez, mely minden bizonnyal izgalmas időszakot hozhat ez a kereskedés területén is akár jelentős volatilitással.