A bitcoin core egyik fejlesztője újragondolná a kriptopénz bányászat piacát

BtcDrak az egyik legaktívabb bitcoin core fejlesztő egy új bányászgép fejlesztésében vesz rész, mely átalakítaná a kriptopénz bányászat piacát.

A bitcoin core egyik fejlesztője átalakítaná a kriptopénz bányászat piacát

BtcDrak a mai napig tulajdonképpen ismeretlenül fejleszti a bitcoin core protokollt.

A bitcoincore.org oldal frissítéséért és a Slack közösségért is ő felel. A Bitcoin Magazinnak most arról nyilatkozott, hogy tavaly részt vett egy új ASIC chip fejlesztésében, mellyel megreformálnák majd a kriptopénz bányászat piacát. A Halong Mining gyártócég 2018 első negyedévében fogja piacra dobni az új bányász hardvereket.

Azzal a céllal kezdtünk bele a bányász-projektbe, hogy végre elhozzuk a versenyt a piacra, amit már mindenki nagyon várt. Szeretnénk, ha a bányászat az SHA256 algoritmussal ismét olyan vonzó lenne, mint korábban.

Az új bányászgépek

A Halong Mining oldala szerint az első termék a DragonMint 16T bányászgép lesz. A hardver újítása egy olyan új chip, mely 16 TH/s teljesítményre lesz képes. Emellett pedig a gyártó szerint az energiahatékonyság 30%-al lesz kedveztőbb a jelenlegi leghatékonyabb ASIC géphez, a Bitmain AntMiner S9-hez képest. Ez alapján a DragonMint a legfejlettebb bányász hardver lehet a jövőben.

Ehhez képest viszont az ára jóval kedvezőbb: míg az AntMiner S9 3000 dollárért került a piacra, a DragonMint mindössze 1595 dollárba kerül majd. A demonstrációs célú videó a Youtubeon már fenn van.

Az ASIC piacra a legnagyobb belépési korlát jelenleg a tőke. A speciális chipek gyártása a semmiből rengeteg forrást vesz igénybe. Bár BtcDark nem közölt több információt a Halon Mining projektről, azt megemlítette, hogy a feladaton egy csapatnyi tapasztalt specialista dolgozott. A fejlesztő szerint 30 millió dollárt fordítottak csak a kutatás-fejlesztésre, melyben több, mint 100-an vettek részt. Chip fejlesztők, hardver és szoftver specialisták dolgoztak a termék fejlesztésen.

A gyártás már megkezdődött, az első bányászgépek várhatóan 2018 márciusában kerülhetnek a bányászokhoz. A bányászgépek mellett pedig magát a chipet is értékesíteni fogják majd nagytételben.

A versenytársak

A Halong Mining új gépét nem titkolt céllal azért vezetik be, hogy átalakítsák a kriptopénz bányászat piacát. Az új bányászgépek és chipek alternatívát nyújthatnak a Bitmain gépeivel szemben, melyek most még szinte egyeduralkodóak a piacon. Jelenleg a bányászati erőforrás több, mint 70%-át a Bitmain cégek hardverei biztosítják a hálózaton. A legnagyobb bányásztársaságok, mint az AntPool vagy a BTC.com kapcsolatban állnak a Bitmainnel. Üde színfolt lehet tehát a Halong Mining a kriptopénz bányászat piacán jövőre.

Átalakítanák a kriptopénz bányászat piacát