Már a Buckingham-palota is bitcoinban utazik: a Királynő nevében kérnek bitcoint, hogy megmentsék a Brexittől a Királyságot

A Redditen lettünk figyelmesek arra hitelesnek aligha mondható levélre, amit állítólag a Buckingham-palota egyik főállású tisztviselője, nevezetesen a Királynő magántitkára, küldött ki arra kérve az alattvalókat, hogy adakozzanak a Brexit érdekében. Természetesen nem a jó öreg fontban, hanem bitcoinban! Hiteles, ugye?

A csalók a levélben leírják, hogy a királynő már 19 milliárd fontot összegyűjtött az EU kifizetésére, de még pár milliárdot ki kell csengetni a gonosz brüsszeli bürokratáknak, hogy le legyen rendezve a kilépés számlája. A végső határidő pedig nem más, mint október 19-e, mikor az UK hivatalosan is kilép az EU-ból.

Levél a Buckingham-palota “komornyikjától”: Mr. Edward Young, őfelsége személyi titkárának kétségbeesett levele | Reddit

Majd így folytatják a levélben kissé összefüggéstelenül: “Az összeg kifizetésével az Uniónak képesek leszünk felszínen tartani a gazdaságot és az inflációt legalább 10 évre és a jövőbeli változások nem fogják érinteni az EU-országokból érkezű importunkat.” 

A királynő titkára leírja, természetesen szeretné ha bizalmasan kezelnék a levele tartalmát, nem akarja, hogy kiderüljön, hogy a nigériai herceg őfelsége a népétől kunyerál. Mert ha kiderül, akkor az kihatással lesz az uniós megállapodásra is. Hihető!

Mikor már azt gondolnánk, hogy az internetes csalók nem süllyedhetnek lejjebb, akkor kerül elő egy újabb ilyen gyöngyszem. Reméljük nem kell senkit sem figyelmeztetni, hogy a levél egy átverés, senki se rohanjon a bitcoinját a királynőnek küldeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük