Búcsút lehet inteni az elakadt Ethereum tranzakcióknak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Rockside elindított egy olyan tranzakció közvetítő szolgáltatást, amely azt ígéri, hogy megszünteti a bedugult Ethereum tranzakciókat. Ha a cég állításai igazak, búcsút mondhatunk az Ethereum blokkláncon elakadt ügyleteknek. 

A 2018-ban alapított párizsi blokklánc vállalat a Rockside, a múlt héten egy olyan ingyenes szoftvert bocsátott útjára, amely segít megszabadulni a bosszantó, elakadt tranzakcióktól az Ethereum blokkláncán.

A beragadt tranzakciók azok az ügyletek, amelyeket nem dolgoznak fel. Ez általában azért következik be, mert a felhasználók nem fizettek elegendő pénzt ahhoz, hogy megszerezzék a bányászoknál a tranzakcióik prioritását. Decentralizált finanszírozás (DeFi-protokollok) esetén a beragadt tranzakciók torlódást okozhatnak, ezzel pedig lelassíthatják a teljes szerződést.

Gas mentes tranzakciókat is kínál a Rockside

A Rockside tranzakció közvetítő szolgáltatása viszont algoritmikusan határozza meg a gas árakat a felhasználók nevében. Tehát, ha sok drága tranzakció kerül be hirtelen a hálózatba, a Rockside gondoskodik arról, hogy a szerződéseket elegendő mennyiségű gas-sal finanszírozza meg, biztosítva a gyors feldolgozást. A tranzakció küldőjének pedig nem kell plusz költségekkel számolnia. Ez megakadályozhatja az ügyletek elakadását.

Az API-n keresztül a Rockside gas nélküli tranzakciókat is kínál. Ezek olyan gas-t használnak, amelyet a DeFi protokoll fejlesztője biztosít, és amely fedezi a felhasználók gas díjait a blokkláncon indított egyszerű interakcióért. A Rockside tranzakció közvetítő szolgáltatása az Ethereum fejlesztésének döntő pillanatában érkezik, mivel a fejlesztők a gas költségek csökkentését tervezik.

2019 vége óta egyre több start-up vállalkozást látunk, amelyek egyre több vonzó blokklánc alkalmazást fejlesztenek,” mondta Corentin Denoeud, a Rockside vezérigazgatója.

Néhányuk több millió felhasználót kezel. Ilyen esetben nem vállalhatod annak a kockázatát, hogy akár egyetlen tranzakció is ne kerüljön feldolgozásra a blokkláncon,” tette hozzá.

A Rockside a Blockchain Studio terméke, amelyet a francia multinacionális ENGIE és a Maltem Consulting Group együttműködésével hoztak létre. A Rockside ingyenes csomagot kínál napi 100 tranzakció alatt, valamint egy vállalati előfizetést amely esetében nincs tranzakciós korlát.

A DeFi használatának növekedésével, egyre gyakrabban fordulhat elő, hogy egyes tranzakciók beragadnak. Ezért a Rockside szolgáltatása egy komoly problémára jelentene orvosságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.