Budapesten már virágot is lehet rendelni Bitcoinnal vagy Ethereummal

Magyarországon még nagyon gyerekcipőben jár a kriptovaluta adaptáció. Míg külföldön már kriptóval is tankolhatunk vagy vásárolhatunk autót, addig itthon még nem túl sok helyen fogadnak el Bitcoint vagy más kriptopénzt a fizetés során. Most azonban a hazai kriptovaluta elfogadóhelyek listája egy újabb vállalkozással bővül. Ugyanis egy weboldalon már virágot is lehet rendelni Bitcoinnal vagy Ethereummal.

Virágot kriptóval

A MesterVirág egy kis családi vállalkozásként döntött úgy, hogy tesz egy próbát és mostantól lehetővé teszi, hogy a vásárlók kriptovalutával is fizethessenek a weboldalukon a virágküldésért. A kriptovalutás fizetés lebonyolításához a Coinbase-es integrációt választotta a cég. Tulajdonképpen maga a fizetési folyamat nagyon egyszerű. Továbbá egyáltalán nincs hozzá szükség kriptós szakértelemre. A vásárlónak csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja az oldalon a fizetés módját és elküldi a megrendelését. Majd a megrendelésről szóló visszaigazolásban kap két QR kódot. Ezt követően a két kód közül mindössze ki kell választania azt, amelyikkel fizetni szeretne (Bitcoin vagy Ethereum), majd az aktuális árfolyamon lebonyolítja a fizetést. Nem sokkal bonyolultabb, mint egy bankkártyás vagy PayPal-os fizetés.

A virágküldő szolgálat weboldalán egyébként rengeteg termék közül választhatnak azok, akik valami romantikus ajándékkal lepnék meg párjukat nőnap, évforduló vagy akármilyen más jeles esemény alkalmából, vagy csak nem tudnak mit kezdeni a felesleges kriptopénzükkel. A termékek között vannak hagyományos virágcsokrok, rózsa dobozok, rózsa macik, de még szappan rózsák is, amelyek sosem hervadnak el. A virágokat Budapest összes kerületébe ingyenesen kiszállítják pár órán belül. De egész Pest megye területére lehet rendelni a kiszállítási díj megfizetése mellett.

Szépen lassan, de haladunk előre a kriptovaluta adaptáció terén

Úgy látszik, hogy Magyarország szépen lassan, de halad előre a kriptó elfogadás tekintetében. Reméljük, hogy egyre több vállalkozás fog majd a jövőben a fenti cég nyomdokaiba lépni és egyre több helyen teszik majd lehetővé a kriptovalutával történő fizetést. Hiszen a kriptósok körében biztosan lenne rá igény.

Azt tudjuk, hogy sokan félnek az ismeretlentől és mindentől, ami “új”. Ez pedig különösen igaz a kisebb vállalkozásokra. De ahogy láthatjuk ennek a cégnek a példáján keresztül is, nem kell Tesla méretű vállalkozásnak lenni ahhoz, hogy nyisson valaki az új technológiai megoldások felé.