Breaking! MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk

Hatalmas meglepetést okozott egy most frissen bejelentett hír a szomszédunknál Horvátországban. A MOL-csoport leányvállalataként működő Tifon töltőállomás hálózatában már kriptovalutával is lehet fizetni február 1-jétől.

A Tifon hálózat jelenleg 46 töltőállomással üzemel Horvátországban, főleg az autópályákon vannak jelen. Horvát médiaértesülések szerint a MOL-csoport leányvállalatként működő hálózat azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a benzinkutakon közvetlenül kriptókkal lehet fizetni minden termékért.

A vállalat a Paycek nevű digitális kriptoszolgáltatóval állt össze, és közösen indították el a kriptovaluta fizetést. Jelenleg 7 kriptovalutával lehet fizetni: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Dai és EOS. Az elszámolást a bitcoin-mjenjacnica.hr nevű kriptovaluta brókerszolgáltató biztosítja. A fizetés teljes mértékben megfelel a Horvát Nemzeti Bank előírásainak.

Paycek

A fizetési megoldás kifejezetten ügyfélbarát és gyors. A vásárlás után a kassza egy QR kódot generál, ami kinyomtatásra kerül egy nyugtára. A vásárló a Paycek mobilalkalmazáson keresztül beolvassa a QR kódot, és jóváhagyja a tárcájából a fizetést. A Paycek ezután elküldi a visszaigazolást a kasszarendszerre, és a fizetés le is zárult. Tehát a teljes fizetési folyamat nem sokkal hosszabb egy bankkártyás fizetésnél.

Nagy lépést tettek tehát a horvátok a kriptovaluta széleskörű elfogadása felé, és hihetetlennek hangzik, de így már a benzinért is lehet fizetni a bitcoinnal vagy ethereummal.

Kapcsolódó: