Bulgária nagyobb bitcoin-vagyonon csücsül, mint a kriptotőzsdék többsége

Múlt év májusában a bolgár bűnüldöző szervek lelepleztek egy bandát, amely különböző cégeknek segített az adóelkerülésben. A letartoztatás során 213 519 bitcoint (378 milliárd forint) foglaltak le.

A bolgár kormány az akció eredményeképp több bitcoinnal rendelkezik, mint a legtöbb offline walletekban BTC-t tároló kriptotőzsde. Ugyanakkor a bolgárok eléggé titokzatosak a bitcoinok sorsával kapcsolatban és nem nyilatkoznak a coinok aktuális státuszáról, se hogy pontosan hány walletban pontosan mennyi BTC lapul. A mennyiség mindenesetre egálban van néhány Szatosi Nakamoto egyes walletjeiben tárolt BTC összegeivel, aki biztonsági okok miatt különböző walletokba osztotta szét a több mint 2 000 milliárd forintot (7.26 milliárd dollár) meghaladó bitcoin vagyonát.

A nagy vagyont felhalmozott walletek listáján ott van még a Bitfinex (180 168 BTC – 318 milliárd forint) és a Binance tőzsde (158 779 BTC – 281 milliárd forint) is, de nyilvánvalóan ezek a vagyonok a felhasználóiké.

Az Mt.Gox hack következményeként lefoglalt több mint 200 000 BTC fokozatos eladása 2017 decembere és 2018 májusa között rámutatott, hogy milyen érzékeny is a kriptopénz piac, ha hirtelen nagyobb mennyiségű BTC zúdul a piacra. Amennyiben Bulgária kormánya is úgy dönt, hogy ideje fiat pénzre váltani a lefoglalt bitcoinjait, akkor az árfolyamok újfent könnyen két számjegyű esést produkálhatnak.

Top 10 bitcoin wallet:

Forrás: https://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Már megint esik!? Profitálj a zuhanásból is Bitcoin és Ether opciók kereskedésével!

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.