Bulgária nagyobb bitcoin-vagyonon csücsül, mint a kriptotőzsdék többsége

Múlt év májusában a bolgár bűnüldöző szervek lelepleztek egy bandát, amely különböző cégeknek segített az adóelkerülésben. A letartoztatás során 213 519 bitcoint (378 milliárd forint) foglaltak le.

A bolgár kormány az akció eredményeképp több bitcoinnal rendelkezik, mint a legtöbb offline walletekban BTC-t tároló kriptotőzsde. Ugyanakkor a bolgárok eléggé titokzatosak a bitcoinok sorsával kapcsolatban és nem nyilatkoznak a coinok aktuális státuszáról, se hogy pontosan hány walletban pontosan mennyi BTC lapul. A mennyiség mindenesetre egálban van néhány Szatosi Nakamoto egyes walletjeiben tárolt BTC összegeivel, aki biztonsági okok miatt különböző walletokba osztotta szét a több mint 2 000 milliárd forintot (7.26 milliárd dollár) meghaladó bitcoin vagyonát.

A nagy vagyont felhalmozott walletek listáján ott van még a Bitfinex (180 168 BTC – 318 milliárd forint) és a Binance tőzsde (158 779 BTC – 281 milliárd forint) is, de nyilvánvalóan ezek a vagyonok a felhasználóiké.

Az Mt.Gox hack következményeként lefoglalt több mint 200 000 BTC fokozatos eladása 2017 decembere és 2018 májusa között rámutatott, hogy milyen érzékeny is a kriptopénz piac, ha hirtelen nagyobb mennyiségű BTC zúdul a piacra. Amennyiben Bulgária kormánya is úgy dönt, hogy ideje fiat pénzre váltani a lefoglalt bitcoinjait, akkor az árfolyamok újfent könnyen két számjegyű esést produkálhatnak.

Top 10 bitcoin wallet:

Forrás: https://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.