Buterin növelné az Ethereum tranzakciós díjait

Vitalik Buterin, az Ethereum megalkotója a hálózat felhasználói díjainak megnövelését javasolta, hogy a fenntartható finanszírozással hatékonyabban támogathassák a fejlesztőket.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

„Azt javaslom, vegyünk fontolóra egy olyan közösségi normát, amelyben a kliens-/tárcafejlesztők 1 gwei/gas díjat számítanak fel a tárcáikon keresztül küldött tranzakciókért” – tweetelte Buterin pénteken.

A gweiban megadott gasköltségek olyan fizetések, amelyekkel a felhasználó az általa generált tranzakció Ethereum blokkláncán történő végrehajtásáért és érvényesítéséért fizeti ki a számítási folyamatokkal járó energia díjait.

Buterin javaslatában ha tranzakciónként 1 gweit (0,01 dollár nagyjából 73.000 gwei) gyűjtenének, akkor egy év alatt kétmillió dollár jönne össze.

Ha a gas átlagos felhasználói árait nagyjából 7 százalékkal növelnénk, [évenként kétmillió dollárt] gyűjtenénk össze, amely egy fenntartható, nem intézményi, piacalapú finanszírozást jelentene a kliens-/tárcafejlesztők számára. Csak említésképp – ez fedezné az [Ethereum Alapítvány] költségeit … még a teremfoglalásokat is.

– folytatta gondolatmenetét.

Kiemelte, hogy normaként – nem pedig utasításként – szeretné bevezetni az új rendszert az Ethereum ökoszisztémájába.

A közösségben vegyes érzelmeket váltott ki Buterin elgondolása. Az egyik felhasználó rámutatott, hogy a MultiBit bitcointárca korábban már megpróbálkozott egy hasonló díjazás bevezetésével – sikertelenül.

„A felhasználók nem fognak valami olyanért fizetni, ami addig ingyen volt. Senki sem frissítene”tweetelte Ken Hodler. „A díjakat [a MultiBiten] végül eltávolították. Anélkül, hogy lenne egy jó mód a mérnökök támogatására, a tárcafejlesztés leáll.”

Buterin elmondta, a közösség visszajelzése „nagyon buzdító”, és reméli, hogy hamarosan az ethereum tárcákban is látni fogja majd javaslatát.

Elárulta, hogy az ötlet azután vetődött fel benne, hogy a Cornellen múlt éven tartott gazdasági konferencián elbeszélgetett egy közgazdásszal.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.