30 digitális pénzt tartalmaz az új kriptopénz index, mely most került a piacra

A Crypto Asset Management kriptopénzekkel és befektetésekkel foglalkozó eszközkezelő két új terméket dob a piacra. A CAMCrypto30 kriptopénz index a legnagyobb 30 digitális pénz árfolyam változását követi majd. Ezen felül pedig  lehetőség lesz mostantól olyan befektetési terméket vásárolni, melynek értéke a kriptopénz index árfolyam változásától függ. Így akár egyetlen termék segítségével lehet kitettségünk az egész kriptopénz piac felé.

CAMCrypto30 – a kriptopénz index

Amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket, a CAMCrypto30 kriptopénz index egy részvény indexhez hasonlóan referenciaként szolgálhat az egész kriptopénz piacra nézve. Mivel az indexek a hagyományos eszköz csoportokhoz tartoznak, az új kriptopénz index lehetőséget nyújt majd a befektetőknek, hogy jobban elemezhessék és nyomon követhessék a digitális pénzek piacát a portfóliójukban.

Az index árfolyam változását követő termékeket pont azért hozták létre, hogy széleskörűen le lehessen fedni egy adott piacot velük. A kriptopénz piac pedig igen jó diverzifikációt jelenthet a hagyományos befektetési termékekhez képest. A kettő ötvözése tehét jó kombinációja lehet egy több lábon álló portfolió kezelésének.

A CAMCrypto30 a Russell 2000 és a FTSE 100 indexet mintáját követve piaci kapitalizáció súlyozással tartalmazza a különböző kriptopénzeket.

Index alapú befektetési termékek

Intézményi befektetőket vonzhat a kriptopénz indexA CAMCrypto30 kriptopénz index oldala már készen áll. Ezen nyomon követhető a 30 legnépszerűbb kriptopénz által alkotott index árfolyammozgása. A beépített widget segítéségével az index adatai bármely oldalra beágyazhatóak. A kriptopénz index havonta kerül majd átsúlyozásra a jövőben, melyre azért van szükség, hogy a gyorsan mozgó kriptopénz folyamatosan nyomon lehessen követni.

Az új indexkövető alappal együtt a befektetők már három különböző befektetési alapból választhatnak a Crypto Asset Managementnél, melyek lefedik a rövid és hosszú távú befektetési időtávokat. Azonban mélyen a zsebébe kell nyúlni az embernek, ha szeretne kriptopénz index alapú befektetési jegyet venni. A minimum befektetési összeg ugyanis 25000 dollárnál kezdődik, így leginkább intézményi befektetőknek van kitalálva a konstrukció.

Amennyiben kellő népszerűséget tud gyűjteni a CAMCrypto30 az intézményi befektetők körében, a kriptopénz alapú befektetések akár széles körben is elterjedhetnek a pénzügyi szférában a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük