A CNBC elemzője szerint a mostani bitcoin ár emelkedés mögött az intézményi befektetők állnak

Brian Kelly, a CNBC vezető elemzője szerint a most tapasztalt hirtelen bitcoin ár emelkedés oka, hogy egyre több intézményi befektető lép a kriptopénz piacra.

Egyre több az intézményi befektető a bitcoin piaconKelly szerint egyre több befektető kezdi felismeri a bitcoinban rejlő hosszútávú befektetési lehetőséget. Már nem csak spekulatív eszközként, hanem inkább, mint érték megőrzőként és egy átutalási rendszerként tekintenek a digitális pénzre. A vételi nyomás főleg Japánból érkezik, ahol egyre népszerűbb a bitcoin.

Gyorsan bővül a japán bitcoin piac

A legjelentősebb bővülés a japán bitcoin piacon volt tapasztalható. Az elmúlt pár hónap során az iparág rengeteget fejlődött. Mára már a legnagyobb pénzintézetek és vállalatok viszik a kereskedési platformokat és bitcoin tőzsdéket.

Az SBI befektetői csoport például 3 milliárd dolláros háttért ad a hatékony japán bitcoin ökoszisztéma fejlesztésére és biztosítására. A GMO Internet cég szintén bejelentette, hogy saját bitcoin tőzsdét indít még az idén.

Megváltozott a bitcoinról alkotott kép az emberek fejében

A japán kormány bitcoin legalizációjával elindított egy vélemény formálást a társadalomban. Mivel már hivatalos fizetőeszköz a bitcoin az országban, így még gyorsabban terjed a használat. Egyre többen értékelik a bitcoint már inkább egy gyors és biztonságos átutalási formaként.

Ezenfelül Japán eltörölte a bitcoint terhelő adókat is, ami szintén meggyőzően hat a nagy intézményi befektetőkre.

Kelly így nyilatkozott:

“A mostani bitcoin áremelkedés oka, hogy az intézményi befektetők egyre jobban érdeklődnek a szektor iránt. A bitcoin most már nem forró pénz, hanem valós befektetés. Egy teljesen új világot hoz számunkra a jövőben.”

Tokyo éjjel - a bitcoin sosem alszik

Ha megoldódik a blokkméret problémája, még nagyobb bitcoin ár emelkedés jöhet

Korábban a Bitfury elnöke, George Kikvadze nyilatkozott arról, hogy számos intézményi befektető csak arra vár, hogy a blokkméret problémáját megoldják. Amint valamelyik megoldás elterjed a bitcoin piacon, legyen az a SegWit, a Bitcoin Unlimited vagy bármely más megoldás, még jelentősebben megindulhat az intézményi tőke a bitcoin irányába.

Kelly egyetért a fenti gondolatmenettel és már alig várja, hogy a blokkméret ne jelentsen gondot, hiszen ezzel még inkább megerősödhetne a bizalom a kriptopénz iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük