Jön a Canaan új Avalonminer A911 bányászrigje

  • 5
  •  
  •  
  •  

A Canaan Creative, a világ második legnagyobb kriptovaluta bányászgyártója új riget jelentett be az Avalonminer A911 -et. Mellette hordozható bányász és bányász fűtőtest gyártását is bejelentette amit megfejelne egy 5 nanométeres chip fejlesztésével is a közeljövőben.

A Hangzhou tartományban székelő Canaan Creative egy Chengduban tartott bányászati konferencián jelentette be az új Avalonminer A911 modelljét.

A Canaan Creative új flagship bitcoin bányásza

Az értékesítési vezető Chen Feng a paraméterek ismertetésekor maximális 18 TH/s hashrátáról beszélt amihez 1440 W áramfogyasztás párosul. Az A911 sebességéről egy nem sokkal korábban bemutatott saját fejlesztésű 7 nanométeres bányász chip gondoskodik.

2 hónappal a 7 nanométeres bányászchip bejelentése után a Canaan Creative a rendezvényen már 5 nanométeres bányászchipek fejlesztéséről beszélt. A bejelentés nem sokkal azután jön, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) chipgyártó, a világ legnagyobb félvezető gyártója, szintén júniusban bejelentette egy új technológiájú 5 nm chip gyártásának megkezdését valószínűsíthetően 2019 második felében. A Reuter értesülései szerint a vállalat 25 milliárd dollár befektetést irányzott elő a technológia fejlesztésére.

Fókuszban a diverzifikálás és az IoT termékek

Feng a találkozón új periferiális termékeket is bejelentett, melyek segítik a fejlett technológiájú bányászgépek integrációját az okos háztartásokba, beleértve egy felhőalapú hősugárzót és egy hordozható bányászfarmot amit csak ‘Avalon Box’ néven emlegetett. A fentiek mellett a cég egy mesterséges intelligenciájú chip, a ‘Kendryte’ fejlesztését is megkezdi.

A Canaan Creative nevére rászolgálva próbálja minél kreatívabban diverzifikálni termékpalettáját a bányászat terén ugyanis még augusztus 8-án jelentették be, a 7 nanométeres chipek gyártása mellett az Avalonminer Inside bitcoin bányász tévét, amelyek egyedülálló a szektorban.

Ha kíváncsi vagy 2018 legjobb ASIC bányászaira, olvasd el a cikkünk 2018 legjobb ASIC bányászairól.


  • 5
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.