A Cardano alapítója a Bitcoin Cash-el való együttműködést fontolgatja

Charles Hoskinson – a Cardano (ADA) alapítója – felvetette a lehetőségét annak, hogy a Cardano partnerségre lépjen a Bitcoin Cash-sel. Ez az együttműködés jelentős előrelépést jelenthetne a Bitcoin Cash számára, amivel megelőzhetné a Bitcoin hálózatát.

Lehetséges partnerség a Bitcoin Cash-sel

Hoskinson egy “hipotetikus” szavazást indított az X közösségi platformon, ahol megkérdezte a követőit, hogy szeretnék-e, ha a Bitcoin Cash együttműködne a Cardanóval, mintegy “társ hálózatként”. Kiemelte, hogy ez az együttműködés a Bitcoin Cash-t a valaha létrehozott leggyorsabb és legpraktikusabb Proof of Work blokklánccá tehetné. Ehhez olyan technológiákat használnának fel, mint a Leios, a NiPoPoWs és az Ergo.

Több mint 13 000 ember szavazott a felmérésre, a szavazók 67,7%-a pedig támogatta is az együttműködést. Ben Scherrey, a Biggest Lab blockchain cég alapítója és technológiai igazgatója is támogatja a lépést, megjegyezve, hogy a két lánc között természetes szinergia van az UTXO modell miatt, ami nagyfokú skálázhatóságot és decentralizációt tesz lehetővé.

A Cardano fő frissítései

A Cardano két fontos frissítésre készül. Az első egy úgynevezett Chang hard fork, amit a hálózat még ebben a negyedévben tervez bevezetni. Ez a frissítés segít átállni egy olyan irányítási modellre, amit maga a közösség vezet, így decentralizálva a blockchain döntéshozatali folyamatait. Ez a lépés különösen fontos, mivel Hoskinson korábban több kritikát is kapott. Azzal vádolták, hogy akadályozza a hálózat fejlődését, így ez a frissítés jelentős változást hozhat.

Kapcsolódó: A Cardano hatalmas rekordot döntött nemrégiben

A második frissítés az Ouroboros Leios protokoll bevezetése, amely szintén idénre várható. Ez a frissítés várhatóan javítja majd a Cardano skálázhatóságát és hatékonyságát. Hoskinson szerint ez a fejlesztés nagy lépés a blokklánc trilemma – biztonság, skálázhatóság és decentralizáció – megoldása felé.

A Cardano és Bitcoin Cash lehetséges együttműködése jelentős hatással lehet a kriptovaluta világára. Különösen fontos mérföldkő lehetne a Bitcoin Cash számára, amely így a PoW láncok között kiemelkedővé válhat. A Cardano folyamatban lévő frissítései pedig tovább erősíthetik a hálózat pozícióját a decentralizált technológiák piacán.