A Cardano hatalmas rekordot döntött nemrégiben

A Cardano hálózata nemrégiben fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elérte a megdöbbentő 90 milliós tranzakciószámot. Ez a hír akkor érkezett a Cardano számára, amikor kritikus fontosságú frissítésekre készül. A marketingszövegeket mellőzve azért azt leírhatjuk, hogy a Cardanót már indulása óta elismerik a kriptoökoszisztémában a kutatásalapú megközelítése miatt. A mostani 90 milliós tranzakciós adat is egyértelműen igazolása annak, hogy milyen széles körben elfogadott és használt a hálózat.

A Cardano frissítésekkel nagy durranásokat ígérnek a fejlesztők

Ez a mostani rekord majdnem egybeesik a közelgő hálózati frissítések bevezetésével, amelyek az innováció és a funkcionalitás új szintjeit ígérik. Az egyik legjobban várt fejlesztés az Ouroboros Genesis, amelyet a várhatóan idén nyáron megvalósuló Chang-frissítés részeként fognak bevezetni. Ez lehetővé teszi a csomópontok számára, hogy a Cardano hálózatból önálló bootstrapet, önbootot végezzenek. Az Input Output Global (IOG), a Cardano mögött álló szervezet szerint az Ouroboros Genesis bevezetésével várhatóan megérkezik a következő és egyben utolsó állomás a teljes egészében P2P-csomópontok működéséhez vezető úton.

További frissítések, köztük a Cardano blokklánc okosszerződés-platformjának, a Plutusnak a frissítése is várható a közeljövőben. A Cardano-közösség egyik oszlopos tagja, Rick McCracken korábban már felvázolt néhány olyan funkcionalitást, amelyet a Plutus V3 hoz majd el a hálózatra. Ezek közé tartozik a megnövelt teljesítmény és áteresztőképesség, a hatékony okosszerződések mérete, az Ethereumról történő okosszerződés-migráció, az oldallánc-hidak létrehozása és a Mithril integráció, valamint a kormányzással kapcsolatos szkriptek végrehajtása. Ezekkel a hálózati frissítésekkel a láthatáron a Cardano készen áll arra, hogy az innováció és a növekedés új korszakába lépjen, ami valószínűleg újabb elismeréseket hoz majd a projekt számára. Plusz a tartalékok is komoly fellendüléssel kecsegtetnek.