A hatósági vizsgálat óta menekül a tőke a BitMEX-ről

A világ legnagyobb kriptopénz derivatív kereskedési platformja, a BitMEX, júliusban rekord nagyságú kiutalást regisztrált a platformjáról. A TokenAnalyst blokkláncelemző cég szerint az összeg mintegy 530 millió dollár körül volt.

A CFTC hatósági vizsgálat óta menekül a tőke a BitMEX-ről
BTC ki- és beutalások a BitMEX-re | TokenAnalyst

A BitMEX havi kiutalások nagysága még sose lépte át a 100 millió dollárt

A Ceteris Paribus elemző augusztus 4-én jelentette, hogy a BitMEX-ről sose vontak ki többet egy hónapban, mint 100 millió dollár. 2018 során a teljes kiutalt összeg kevesebb volt, mint 1.3 milliárd dollár és nem volt olyan hónap, mikor az új letétek ne haladták volna meg a kivett összeget.

Július 20-án viszont TokenAnalyst arról számolt be, hogy rekordot döntött a kiutalások nagysága a BitMEX-en. Volt olyan nap, mikor 83 millió dollárnyi bitcoin (BTC) távozott és csak 12 millió jött be.

Szaglászik a CFTC a BitMEX kereskedők körül

A negatív egyenleg rögvest azután ugrott meg, hogy az Egyesült Államok Áru Határidős Kereskedési Felügyelete (CFTC) bejelentette, fennáll a gyanú, hogy a BitMEX-en amerikai állampolgárok is kereskednek. Ez azért gond, mert a hatályban lévő törvények értelmében az Egyesült Államok lakosai nem használhatják a BitMEX-et vagy ahhoz hasonló kriptopénz alapú derivatív platformokat. Sejteni lehet azonban, hogy sokan fittyet hánynak a tiltásra és VPN szolgáltatókkal kerülik meg a tiltást.

Zuhan a BitMEX látogatottsága is

BitMEX honlapjának látogatottsága szintén délre kezdett tartani a szabályozói bejelentés óta. Az Alexa honlap-helyezési statisztikája alapján a BitMEX a globális rangsorban a 11921. helyről a 12763. helyre csúszott vissza. Az esés feltételezhetően az amerikai ‘exodusnak’ köszönhető, akik utalják ki a bitcoinjaikat a tőzsdéről.

A feltételezhetően időszakos esés ellenére nincs miért panaszkodnia a BitMEX-nek. A biztosítási alapja továbbra is szépen gyarapszik. Július 5. és augusztus 5. között az alapban kezelt letét mintegy 1400 bitcoinnal emelkedett és mára mintegy 30 710 BTC-t tárolnak rajta.

A BitMEX oldalt a júniusi hónapban 11 milliószor látogatták meg. Szerencsére Magyarországon még tökéletesen működik a bitcoin származékos kereskedési oldal, ami a 2018-as évben sok tradernek a túlélést jelentet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük