Charie Lee, a litecoin atyja eladta az összes érméjét

Charlie Lee, a litecoin kitalálója szerdán értékesítette az összes tulajdonában álló litecoint, azért, hogy a jövőben ne érje vád piacbefolyásolás kapcsán és függetlenül tudjon dolgozni.

 

Charlie Lee, a litecoin fejesztője eladta a litecoin befektetéseit

Charlie Lee, a litecoin atyja eladta az összes litecoinjátA litecoin atyja egy Reddit posztban fejtette ki, hogy értékesítette az összes tulajdonában álló litecoint. A bejegyzésben elmondta, hogy egyre több vád érte az utóbbi időben, hogy a litecoint mindössze a saját anyagi boldogulása végett fejlesztette ki. A továbbiakban az árfolyamtól teljesen függetlenül szeretne dolgozni. Ehhez pedig az kell, hogy ne tudják azzal zaklatni, hogy befolyásolja a piacot a litecoin kereskedésével. Az összes tulajdonában álló litecoin értékesítése Charlie Lee szerint lehetővé teszi, hogy teljes átláthatóságot biztosítson mindenki számára a szándékait illetően.

Lee elmondta, hogy szándékosan nem kereskedett litecoinnal azon időszakokban korábban sem, amikor nagyobb események miatt a Twitteren üzeneteket osztott meg. Figyelt arra, hogy a fejlesztői tevékenysége semmilyen módon ne kerüjön összefüggésbe a saját vagyonának növekedéséve, mely leginkább a többi kriptopénznek és a litecoin árfolyamának köszönhető.

“Sokan még azt is gondolják rólam, hogy a litecoin árfolyam csökkenésére spekulálok. Ezért amikor a litecoinról írok, mindenki azt gondolja, hogy az árfolyamot akarom befolyásolni.”

Azért, hogy a jövőben teljes mértékben a fejlesztésre tudjon koncentrálni, Charlie Lee, a litecoin kitalálója eladta és eladományozta az összes tulajdonában lévő litecoint. Csak néhány darabot tarott meg, elmondása szerint, melynek eszmei értéke van számára. Lee azt is hozzátette, hogy az értékesített litecoinok mindössze kis százalékát teszik ki a nemzetközi kereskedési forgalomnak.

 

Ismét népszerű a litecoin

A litecoin 2011-ben jött létre egy hard fork révén a bitcoin nyomdokain. Korábban, amíg a bitcoint aranyként említették, a litecoin volt az ezüst a kriptopénzek piacán. A scrypt algorithmus révén lehetőség nyílt ismét az otthoni számítógépekkel a kriptopénz bányászatra a litecoin megjelenésével. Ugyanis ezidőtájt a bitcoin piacát már domináló ASIC bányászgépek melett a hagyományos videokártya alapú bitcoin bányászat már nem volt jövedemező. Bár mára már megjelentek az ASIC gépek a litecoin piacán, a protokoll feljesztése sosem állt le.
Litecoin árfolyam a csúcson

Charlie Lee felhagyott a korábbi Coinbases munkájával és idén már csak is kizárólag a litecoin fejlesztésének szentelte az idejét. A SegWit bevezetése nyár elején a litecoin hálózatán zökkenő mentesen zajott le, mely ismét népszerűvé tette a pár évre elfeledett altcoint. Mára a hetedik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz a piacon. Az árfoyam pedig új csúcsokon 375 dollárnál tetőzött a napokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük