Charlie Lee bizalmas litecoin (LTC) tranzakciókat szeretne

Charlie Lee, a Litecoin (LTC) megalkotója január 28-án tweetelte közzé, hogy mostantól a litecoin helyettesíthetőségére kíván koncentrálni.

Lee szerint a “helyettesíthetőség az egyetlen legitim fizetőeszköz tulajdonság, ami hiányzik a Bitcoinból és a Litecoinból,” hozzátéve “a következő front a helyettesíthetőségen és a személyes adatok védelménél nyílik.”

A tweetet azzal zárta, hogy mindent bele akar adni a Litecoinba, hogy lehetővé váljanak a privát tranzakciók:

“Most arra fókuszálok, hogy a Litecoint helyettesíthetővé tegyem bizalmas tranzakciók révén.”

Egy kérdésre válaszolva Lee elmagyarázta, hogy bizalmas tranzakció karakterisztikát egy soft fork révén lehetne adni a Litecoinhoz. A soft fork, vagy hálózatfrissítés – szemben a hard forkkal – annyit jelent, hogy módosítják a kriptopénz forráskódját anélkül, hogy az megosztaná a blokkláncot.

Előrendelhető a Ledger NANO X. 1100+ támogatott kriptopénz, ingyenes házhozszállítás

Lee hozzátette, a frissítésre már valamikor 2019-ben sorra kerülhet.

A helyettesíthetőség a pénzek egyik tulajdonsága ami azt jelenti, hogy egy adott eszköz minden egysége pontosan ugyanannyit ér mint bármi más hasonló eszköz vagy egység. Korábban már párszor megkérdőjelezték a Bitcoin (BTC) helyettesíthetőségét különösen annak tükrében, hogy egyes bitcoinok az évek alatt ‘szennyezetté’ váltak, azaz, a tulajdonosuk illegális módon jutott hozzá, vagy épp egy hack során szerezte. A bizalmas tranzakciókkal megszűnnének szennyezettek lenni a bitcoin érmék.

Az úgynevezett privátcoinoknak (vagy titkoscoinok), mint a Monero (XMR), Zcash (ZEC) és Dash (DASH) pontosan ez az erősségük, mivel fejlesztőik szándékosan úgy tervezték, hogy ne legyenek visszakövethetőek a tranzakciók a blokkláncon maximális anonimitást kínálva felhasználóiknak és helyettesíthetőséget az érméknek.

A Litecoin pillanatnyilag a 7. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz a piacon mintegy 1 százalékot erősödve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük