ChatGPT: Jobb az AiDoge mint a Shiba Inu és a Dogecoin? A válasz még minket is meglepett

Az internet rövid történelmében nem volt még olyan kezdeményezés, ami annyira gyorsan érte volna el az 1 milliárd felhasználót, mint a ChatGPT. Jelenleg az oldal felhasználóinak száma valahol 1.2 milliárd magasságában mozog, amivel az egyik legnépszerűbb oldallá vált a teljes interneten.

Összehasonlításként, jelenleg a TikToknak világszerte megközelítőleg 1 milliárd aktív felhasználója van, míg a Twitternek nagyjából 450 millió.

Ami még ennél is megdöbbentőbb, az a ChatGPT felhasználói bázisának növekedési üteme. Csupán 5 nappal az indulását követően elérte az 1 milliót, majd alig 4 hónappal később, 2023 márciusában már az 1 milliárd felhasználó is megvolt. Ezt a Facebook 2015-ben érte el, vagyis a népszerű közösségi oldalnak összesen 11 évébe kerül az, ami a ChatGPT-nek alig 4 hónap alatt sikerült.

A felfokozott érdeklődés pedig egyáltalán nem meglepő. Számos felhasználó ugyanis úgy tekint a ChatGPT-re, mint egy elfogulatlan és objektív információforrásra. Mivel a ChatGPT-nek nem lehet a célja a befolyásolás, ezért számos kérdésre adott esetben akár jobb cikket is adhat, mint egy sima internetes keresés.

chatgpt image1

Ahogy az látható, a ChatGPT saját magát is pontosan így pozícionálja. Vagyis mint egy nyelvi modell, amely teljesen elfogulatlan és semmilyen preferenciával nem rendelkezik.

Pontosan ezért mi is megnéztük, hogy mit gondol a mesterséges intelligencia az idei év egyik legjobb MI projektjéről, az AiDoge-ról. Amit azonban válaszul kaptunk, arra még mi sem számítottunk! 

Mi az AiDoge?

Röviden összefoglalva, az AiDoge egy mesterséges intelligenciát használó projekt, aminek segítségével a felhasználók vicces mémekkel juthatnak profithoz. Az ökoszisztéma gerincét a ChatGPT és a MidJourney ötvözéséből született mémgenerátor alkotja.

Ennek használatával a felhasználók a legviccesebb képeket másodpercek alatt el tudják készíteni. Miután pedig a megfelelő alkotás elkészül, a többi felhasználó szavazhat róla.

aidoge meme ujabb

Minden hónap végén, azok az alkotók, akik a legtöbb szavazatot gyűjtötték az elkészített mémekkel, a platform natív tokenjét, az AI-t kapják jutalmul.

A mémgenerátor használatához kreditekre van szükség, amiket kizárólag AI érmékért cserébe lehet beszerezni. Ezzel a lépéssel a fejlesztők egy olyan rendszert hoztak létre, ami képes lesz hosszú távon is fenntartani önmagát.

Mint az látható, az AiDoge nem csupán egy mém érme, hanem a hétköznapok során is egyszerűen használható közösségi felület, amivel még profithoz is lehet jutni.

Minden bizonnyal ezért van az, hogy az AiDoge néhány héttel az indulását követően több, mint 6 millió dollárt tudott gyűjteni.

Nézd meg az AiDoge-t

Mit gondol a ChatGPT az AiDogeról

Elsőre ugyan csábítónak tűnhet az AiDoge-ot más projektekhez hasonlítani. Szemben azonban olyan népszerű mém érmékkel, mint a Shiba Inu vagy a Dogecoin, az AiDoge számos felhasználási móddal rendelkezik.

A Dogecoin és a Shiba Inu korábban kizárólag azzal a céllal születtek meg, hogy gúnyt űzzenek a kripotszektor akkori állapotából.

Ennek ellenére viszont mindkét token komoly pályafutást tudhat maga mögött. A Dogecoin a listázását követő években viszonylag alacsony értéken mozgott, azonban miután 2021-ben Elon Musk felfigyelt a projektre, az árfolyam szárnyalni kezdett.

A korai befektetők példátlan haszonra tudtak szer tenni, és sokan a befektetett pénzük akár ezerszeresét is ki tudták szedni. Ennek ellenére viszont a Dogecoin árfolyama, elsősorban a minimális felhasználási területe miatt, hamar beszakadt.

Míg 2021 májusában egy DOGE értéke 0.58 dollár volt, addig egy évvel később már csak 0.1 dollár. Más szóval egy év alatt több mint 80%-ot esett az árfolyam.

Ez a történet pedig szinte teljesen megegyezik a Shiba Inuéval. Az egyetlen lényeges különbség a két token között, hogy a Shiba Inu évekkel a DOGE után, 2020-ban került forgalomba.

Minden bizonnyal ezért lehet a ChatGPT is azon a véleményen, hogy szemben ezzel a két projekttel, az AiDoge a felhasználási módjának köszönhetően jóval nagyobb jövőre számíthat.

chatgpt image1
Ahogy az egyértelműen látszik, a ChatGPT számára a legfontosabb különbség a projektek között a hétköznapi felhasználhatóságában rejlik. Míg az AiDoge képes értéket, vagyis különböző műveket elkészíteni, addig a Shiba Inu és a Dogecoin csupán a vicc kedvéért létezik.

Természetesen tökéletes tisztában vagyunk vele, hogy a ChatGPT nem képes semmi előre megjósolni. Azonban az általa elérhető információk alapján képes bizonyos kapaszkodókat adni egy-egy projekt várható pályafutásáról.

Amikor ezzel kapcsolatban megkérdeztük a ChatGPT, egészen meglepő választ kaptunk.

chatgpt aidoge image3

Ez alapján úgy tűnik, a ChatGPT mesterséges intelligenciája helyes ismerte fel azt, amire már számos befektető jutott, hogy a különleges felhasználási módjának hála, könnyen a legnépszerűbb projektek egyike lehet az AiDoge.

Nézd meg az AiDoge-t

Hogyan lehet csatlakozni az AiDoge-hoz?

Szerencsére a fejlesztők úgy alkották meg az AiDoge-ot, hogy még azok is egyszerűen tudnak csatlakozni, akik kevésbé jártasak a kriptopénzek világában.

Ahhoz, hogy te is részesévé válhass a következő generációs mémek forradalmának, rendkívül egyszerű dolgod van.

aidoge fooldal

Nincs más dolgod, csak regisztrálni egy MetaMaks kriptotárcát, majd csatlakoztatni a tárcádat az AiDoge előértékesítéséhez. Miután ezzel végeztél, válaszd ki a számodra ideális fizetési módot, és add meg, hogy mennyi AI érmét szeretnél vásárolni.

Jelenleg az AiDoge előértékesítésén lehetőséged van USDT-t (Tether) ETH-t, BNB-t, vagy akár bankkártyát is használni.

Miután minden lépéssel végeztél, nézd át, hogy minden adatot megfelelően adtál-e meg, majd kattints a “Buy” gombra.

Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy kivárod az AI listázását, majd begyűjtöd a tokenjeidet.

Mint azt korábban említettük, jóslatokba a ChatGPT nem bocsátkozhat, azonban egyes szakértők azon a véleményen vannak, hogy az AI várható árfolyama a listázást követően akár a húszorosára is növekedhet.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni, vagy csak szeretnéd az AiDoge-ot jobban megismerni, látogass el a projekt weboldalára!

Nézd meg az AiDoge-t

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**