CheapAir utazási oldal, a kriptopénz-forradalom úttörője

Az utazási irodák közül elsőként az online foglalásokat értékesítő amerikai vállalat, a CheapAir utazási oldal bővítette szolgáltatási palettáját digitális valuták elfogadásával. Ma már nem csak a repülőjegyért, de további szolgáltatásokért is fizethetünk náluk bitcoinnal, sőt, az altcoinok közül akár litecoinnal vagy dogecoinnal is. (TrumpCoinnal egyelőre nem.)

Úttörőszerepben

cheapair utazási oldal kabalafigurájaA többi utazásközvetítőhöz hasonlóan a CheapAir utazási oldalra látogatva az ügyfelek remek ajánlatok közül válogathatnak, a kívánt paraméterek beállítása után pedig lefoglalhatják és online ki is fizethetik repülőjegyüket vagy szállodai szobájukat. A kaliforniai székhelyű vállalat 1989 óta működik, úticéljai közt a legnépszerűbb amerikai nagyvárosok szerepelnek. 2015 áprilisa óta kubai ajánlatok is megtalálhatóak a kínálatban.

Az ezernyi utazási iroda közül mégis kiemelkedik a CheapAir. Mindig is újszerű szolgáltatásokat próbált nyújtani ügyfeleinek, kezdve mindjárt az igen népszerű Price Drop Payback programmal. Ennek az a lényege, hogy ha az ügyfél által előre lefoglalt jegy ára időközben csökkent, a CheapAir visszatéríti az ügyfélnek a különbözetet.

Versenyképességük növelése érdekében a vállalat piacra dobott egy hang-aktivált járatkereső applikációt is. Az iOS-en elérhető alkalmazást a Travel Weekly nemrégiben az utazóknak szánt legjobb applikációk és weboldalak közé választotta.

A bitcoin rajongók számára azonban akad itt még egy kis érdekesség. A CheapAir utazási oldal, lépést tartva a digitalizált pénzügyi szolgáltatások világhódító szárnyalásával, a világon elsőként tette lehetővé ügyfeleinek, hogy bitcoinnal fizethessenek a náluk foglalt repülőutakért.


„Fizethetek bitcoinnal a repülőjegyemért?”

Így hangzott az a bizonyos kérdés, amely a CheapAir utazási oldal ügyfélszolgálatához futott be 2013-ban. Jeff Klee, a CheapAir utazási oldal vezérigazgatója és csapata úgy gondolta, érdemes felkarolni egy alulról jövő kezdeményezést, hiszen az valódi vásárlói igényt fogalmaz meg. Döntöttek, és a vállalat belépett a digitális fizetőeszközök piacára.

Persze hagyományos módon bankkártyával vagy Western Unionon keresztül is intézhető az utalás, de az új szolgáltatásnak akkora sikere volt, hogy az utazni vágyók jelenleg már nem csak a repülőjegyért, de a vonatjegyért és a hotelszobáért is fizethetnek digitális valutával.

Szintén ügyfélrészről mutatkozott egyre nagyobb igény arra, hogy altcoinnal is lehessen fizetni, így a CheapAir elkezdte a litecoin és a dogecoin elfogadásához szükséges háttér kiépítését is. Az altcoinos fizetési rendszer lényegében a bitcoinos fizetésnél már jól bevált struktúrát követi. A vállalat bitcoinos fizetésfeldolgozója a Coinbase és a GoCoin –– ez utóbbi litecoinnal és dogecoinnal is dolgozik.

Kimondhatjuk tehát, hogy a CheapAir azon vállalatok közé tartozik, akik a modern technológiát felkarolva egy pillanatig sem féltek beállni a kriptopénz-forradalom csatasorába. Early adopterként úttörőszerepet vállalva haladnak a siker útján, kíváncsian várjuk hát, hogy legközelebb milyen újítással rukkolnak elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.