TrumpCoin: egy újabb “celeb altcoin”

Nem ez az első eset, hogy a TrumpCoin formájában egy celeb altcoin lát napvilágot, és már meg sem lepődünk azon, hogy az idei amerikai elnökválasztáson ez is megtörténhet.

Buy Bitcoins with Credit Card

Talán emlékszünk még az akkoriban nagy vihart kavart Coinye Westre, ami az amerikai rapper, Kanye West képét ábrázolta? A viszonylag rövid életű altcoin fejlesztői komoly jogi háborúba keveredtek Kanye West jogászaival, hiszen azok engedélye nélkül használták fel a rapper képét a kriptovaluta arculatához. Végül aztán a Coinye a kezdeti médiavisszhang után viszonylag hamar kikerült a fősodorból (habár még most is működik).

Vagy hallottak már a Bill Murray nevét viselő Murraycoin-ról (lassan értéktelen coin, honlap nem működik)? A színész ugyan nem tiltotta le a neve használatát a projektben, habár hivatalosan nem is engedélyezte azt. Érdekesség, hogy az első 5000 blokk generálásáért plusz 1950 Murraycoin járt, mivel a színész 1950-ben született.

TrumpCoin celeb altcoin: Ez valami vicc?

Az újabb celeb altcoin nem máshoz, mint Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölthöz kapcsolódik.

Habár Donald Trump népszerűsége jelenleg leszállóágban van, támogatói egy új altcoin, a TrumpCoin segítségével próbálnak új finanszírozási formát találni az elnökjelölt kampányának. A weboldalukon egy YouTube videóban magyarázzák el a TrumpCoin működését:

A TrumpCoin honlapja szerint ez „a világ első kriptopac”-je (pac, azaz political action committee, magyarul politikai akcióbizottság), azaz lényegében a Trump kampányt segítik adományokkal. A honlapról az is kiderül, hogy a TrumpCoin nem áll semmiféle hivatalos kapcsolatban az elnökjelölttel vagy kampányával.

celeb altcoin - TrumpcoinÖsszesen 6 millió TrumpCoin vásárolható meg, amelyek közül 200 ezret a Trump kampánynak fognak adományozni egy bizonyos árfolyam elérése után.

Egy TrumpCoin saját honlapja szerint jelenleg 0,055 dollárt ér. Az oldal megbízhatósága azonban komoly kérdéseket hagy maga után, hiszen például az egyik fejlesztő azzal vádolta meg a projekt vezetőjét, hogy csak a saját meggazdagodása érdekében fektetett időt a TrumpCoin felfuttatásába.

Az biztos, hogy a jelenleg létező több mint 800 altcoin közül könnyedén találhatunk a TrumpCoin-nál megbízhatóbb befektetést is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük