Codex protokoll: név- és értékregiszter műtárgyaknak és más gyűjteményeknek

Modern korunkban az emberek megtanulták értékelni a letűnt évszázadok művészeti alkotásait és más gyűjthető tárgyakat. A gyűjtő mánia se új a nap alatt, mindenki szeretne egy Monet festményt, egy több ezer darabos bélyeggyűjteményt vagy egy húsvét-szigeteki Moai-t az otthonában tudni. Vásárláskor a gyűjtő sokszor nehézségekbe ütközik a műtárgy eredetiségének vagy a korábbi tulajdonos megállapításakor.

Nem példátlan eset, hogy a gyűjtőnek megdöbbenve kell szembesülnie a ténnyel, hogy a méregdrágán vásárolt műtárgya egy lomi piacon vett ócska utánzat. A megoldást egy hibamentes rendszer jelenti, ami minden ismert műtárgy és gyűjtemény adatait egy megváltozhatatlan nyilvántartásban vezeti, egy olyan adatbázisban, ahol minden egyes értékesítés vagy vásárlás mögött valós információk állnak a műtárgyról és korábbi tulajdonosairól így védve az új tulajdonost a pénzügyi kártól és átveréstől. A Codex protokoll projekt pontosan ezt testesíti meg: lenyomozható eredetet biztosít a műkincseknek és gyűjtemények tárgyainak ami az elsődleges determinánsa az aktuális értékének.

Hogyan működik a Codex Protocol?

A Codex protokoll a műtárgyak és gyűjtemények decentralizált regisztereként működik és mint ilyen, a világ minden tájáról műtárgyak ezreit fogják regisztrálni a főkönyvén. Ezt úgy éri el, hogy több mint 5 000 aukciósházzal és magángyűjtővel veszi fel a kapcsolatot és lép partnerségre. Ezen aukciósházak éves összbevétele meghaladja a 6 milliárd dollárt. Az összes tranzakció és aukció látható lesz a Codex blokkláncán úgy, hogy minden résztvevő bármikor szabadon hozzáférhet az információkhoz. A módszerrel az adott műtárgy valós tulajdonosai, ellentmondások és bizonytalanságok nélkül állíthatnak fel kikiáltási árat, mialatt a vásárlók 100% biztonsággal meggyőződhetnek egy műtárgy eredetiségéről. Ez a módszer kölcsönös bizalomhoz vezet mind az eladó, mind a vevő részéről.

Ahhoz, hogy elérje a célját, a cég minden fontosabb szereplővell felveszi a kapcsolatot a műtárgy-aukciós és akvizíciós szektorban.

Egy másik sajátossága a Codex blokkláncának a decentralizált applikációk futtatása lesz (dAppok). Ezt egy már létező applikáció a blokkláncon, a Biddable segítségével éri el, ami egy mobil aukciós platform, ahol a befektetők érdekes tárgyakra licitálhatnak.

A Codex protokoll natív tokenje a Codexcoin lesz, melyben az összes tranzakció a platformon elszámolásra kerül.

A Codex ICO

A Codex ICO 2018.07.24-én indul és a következő paraméterekkel fog futni:

Tokennév: CODX
Token típusa: ERC-20
Tokenár: US$ 0.055
Minimális vásárlás: 0.05 ETH
Zárolás: nincs zárolva token a token értékesítésre
Értékesítési cél: 3 000 000$
Felső limit: 15 000 000$
Teljes tokenmennyiség: 1 000 000 000
Eladatlan tokenek: megtartásra kerülnek későbbi értékesítés céljából
A Codex fehér könyve itt érhető el: https://codexprotocol.com/#whitepaper
Hivatalos honlap: https://codexprotocol.com/

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a közleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.