A Coinbanknál mostantól elérhető a kamatozó bitcoin betét

A Coinbank új szolgáltatásként bevezette a kamatozó bitcoin betét lehetőségét. Ráadásul azt ígérik, hogy a lehető legmagasabb kamatot kínálják (a Coinbank 2018. áprilisa óta nem elérhető – a Szerk. 2018/06/28)a piacon az elérhető bitcoin betétek között.

Kamatozó bitcoin betét

A Coinbank technológiai hátterét Amaze Mining és a Blockchain Research adja. Amit Bhardwaj, így nyilatkozott az indiai cégtől.

“Két lekötött betét érhető el mostantól a Coinbanknál. A három hónapos betétre 1% hozamot, a hat hónaposra pedig 1.25% hozamot kínálunk. Ez a legmagasabb ajánlat, ami a kamatozó bitcoin betétek piacán ma elérhető a világon.”

1% kamat 3 hónapraMivel a lekötés alatt a bitcoinok el vannak zárva, ha az ügyfél korábban szeretne a bitcoinhoz hozzájutni,  alacsonyabb kamattal kell beérnie. Lejárat előtti feltörés esetén 0.25%-ot fizetnek.

Minimum 15 napig nem lehet azonban hozzáférni a bitcoinokhoz ha lekötött betétet köt az ügyfél. Ezért érdemes körültekintően eljárni a szolgáltatás igénybevételekor. A hagyományos bankokhoz képest a Coinbank nem tervezi hitelek nyújtását a befolyó betéti összegekből. Ehelyett a pénzt bitcoin bányászatba fekteti és ezáltal tudja majd a kamatokat kifizetni az ügyfeleknek.

Az indiaiaknál nagy a kereslet a lekötött betétekre

Indiában hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek a lekötött betétek. Szinte minden háztartás ebben tartja a megtakarítását, a komplexebb pénzügyi termékek nem terjedtek el az országban.

Megőrzik a bitcoinokatAz indiai háttérrel rendelkező Coinbank ezt szeretné kihasználni a bitcoin tekintetében. Mivel minden bitcoin pénztárcát azért hoznak létre, hogy bitcoint tároljanak benne, így a következő lépés, hogy ezek az összegek kamatot is hozzanak a tulajdonosoknak. Az utóbbi időben Indiában amúgy is megnőtt a kereslet a bitcoin befektetési célú felhasználására az országban kialakult készpénz helyzet miatt.

Nem a Coinbank az első a világon aki bevezette a kamatozó bitcoin betét lehetőségét, bár valószínűleg nekik van a legnagyobb felhasználói bázisuk a piacon. Izgalmas koncepció a bitcoin pénztárca szolgáltatók részéről ami még több ügyfelet vonzhat a Coinbankhez. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a többi pénztárca szolgáltató is átveszi-e a Coinbank gyakorlatát és elérhetővé teszik-e majd a bitcoint lekötéseket. Ez esetben ugyanis egy versenyképes piac alakulhatna ki, ami mindenképpen a vásárlóknak lenne kedvező.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük