A Coinbase feje az egyik legfiatalabb milliárdos az USA-ban

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong bekerült a 15 legfiatalabb amerikai milliárdosok közé. Felkerült a Forbes minden évben kiadott világ milliomosainak listájára is.

A 37 éves Brian Armstrong a legidősebb fiatalként felkerült a Business Insider által összeállított 15 legfiatalabb milliárdosának listájára. A Coinbase vezérigazgatójának vagyonát 1 milliárd dollárra becsülik. Ezzel egy időben a Forbes szupergazdagok listájára is felkerült, bár ott csak az 1990. helyet foglalhatta el.

A Coinbase az USA legnagyobb kriptotőzsdéje

Armstrong a Coinbase vezérigazgatója és egyben társalapítója is. 2012-ben Fred Ehrsammal hozták létre a kriptovaluta tőzsdét, melynek 2014-ben már több mint 1 millió felhasználója volt. Olyan nagynevű vállalatokkal lépett a cég üzleti kapcsolatba, mint a Dell, az Expedia vagy a PayPal. Jelenleg az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje, mely értékét 2018-ban hozzávetőlegesen 8 milliárd dollárra becsülték. A san francisco-i székhellyel rendelkező vállalatnak jelenleg 30 millió felhasználója van és eddig több mint 150 milliárd tranzakciót bonyolítottak le a platformján.

Amstrong kétséget kizáróan rendkívül gazdag, de az USA 15 legfiatalabb milliárdos vagyonának mindössze 1%-át teszi ki a pénze. A lista élén nem más áll, mint a Facebook 35 éves atyja Mark Zuckerberg. Nettó vagyonát 54,7 milliárd dollárra becsülik. Az viszont még csak a jövő zenéje, hogy Zuckerberg felkerül-e a leggazdagabb kripto milliomosok listájára is, mivel Libra projektjét mind a központi bankok, mind pedig a kormányok földbe döngölték.

Érdekes módon Michael Novogratz és Winklevoss testvérek nem kerültek fel a Forbes leggazdagabb embereinek listájára, amelyen több mint 2000 milliárdos szerepel. A Ripple társalapítója, Chris Larsen-nek viszont 2,6 milliárd dollárral sikerült elérnie a 804. helyet. Larsen 2016. decemberéig a Ripple vezérigazgatója volt, most pedig ügyvezető elnöke. Nem meglepő módon idén is Jeff Bezos, az Amazon elnöke lett a világ leggazdagabb embere, őt követi a Microsoft alapítója Bill Gates.

A koronavírus járvány nem kíméli a milliárdosokat sem

A koronavírus világjárványnak komoly gazdasági hatásai vannak és még nem látni az alagút végét. A tőzsdékre is nagy nyomást gyakorolt az elmúlt 1,5 hónapban a vírus. Március 18-ig a Forbes 2.095 milliárdosról számolt be, azaz 58 emberrel kevesebb szerepelt a listán, mint 2019 azonos időszakában. A felsorolt ​​milliárdosok 51%-a szegényebb most, mint 2019-ben. A nettó vagyonuk 8 billió dollár, ami 700 milliárd dollárral kevesebb az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.