Hogyan lesz a Coinbaseből szabályozott kripto piac?

Szerdán a Coinbase operatív igazgatója egy blogbejegyzésben számolt be róla, hogyan válik majd szabályozott kriptotőzsdévé a platform a jövőben.

SEC és FINRA által szabályozott kripto piac jön létre

Már a szabályozó hatóságok vizsgálják a Coinbase beadványát, hogy a törvényben meghatározott feltételeket teljesít-e. A cél a szabályozott kripto piacra szabott előírások betartása. Ha elfogadják a kérelmüket, akkor mind az amerikai tőkepiaci felügyelet, a SEC, mind pedig a pénzügyi felület, a FINRA szabályainak megfelelő blokklánc alapú pénzügyi termékeket ajánlhat majd az ügyfeleinek a Coinbase. A szükséges jogosítványokat, mint pl. a regisztrált befektetési tanácsadói státuszt, a brókeri engedélyt már beszerezték korábban.

A szabályozott kriptopiacon olyan blokklánc alapú digitális eszközökkel lehet majd jogszerűen kereskedni, mely az Egyesült Államokban a SEC hatáskörébe tartoznak. Ilyenek például a tulajdonjogot megtestesítő tokenek is. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy hivatalos úton, teljesen legálisan lehessen adni-venni minden ICO-ból származó tokent is, mind a magánbefektetők, mind pedig az intézményi ügyfélkör részére.

A szükséges engedélyek birtokában pedig már csak egy lépés választja el a Coinbaset, hogy szabályozott keretek között ajánljon tőzsdén kívüli kripto ügyleteket és tőkeáttételes kereskedést a széles közönségnek.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.