A Coinbase váltó tárcáin pihen a világ kriptovalutáinak 12%-a

Alesia Haas, a Coinbase pénzügyi igazgatója, az amerikai képviselőházban a pénzügyi szolgáltatásokért felelős bizottság előtt osztott meg néhány beszédes adatot a munkaadójáról.

A Coinbase pénzügyi háttere

Haas felvezetőjében elmondta, hogy a Coinbase 2012-es alapítása óta az egyik legnagyobb kriptopiaci szereplővé nőtte ki magát, világszerte több, mint 73 millió ügyféllel rendelkezik. A pénzügyi igazgató szerint a cég sikere nagyban annak köszönhető, hogy a Coinbase több mint 150 fajta kriptovaluta kereskedésére és kezelésére ad lehetőséget, ezzel pedig az ügyfelek széles körét képes megszólítani. A másik nagy előnyük az általuk biztosított technikai és pénzügyi biztonság. A cég több az Egyesült Államokban kibocsátott és elismert engedéllyel is rendelkezik, valamint több állami hivatal ellenőrzése alatt is áll, ami tovább erősíti a piaci és az állami szereplők cégbe vetett bizalmát. A fentieknek köszönhetően Haas szerint a Coinbase ideális összekötő lehet a hagyományos pénzügyi és a kriptovaluta piacok szereplői között.

A digitális eszköz szabályozás jövője

A küldöttség azért fordult az amerikai képviselőházhoz, mert meglátásuk szerint a kriptopiacok fejlődését csak egy átfogó és legfőképpen átlátható szabályozás biztosíthatja hosszú távon. Haas a beszédében felhívta a kongresszus figyelmét a kereskedelem ugrásszerű növekedésére: a piac teljes értéke a 2020 év végi 800 milliárd dollárról a 2021-es harmadik negyedévére 2 billióra nőtt. Haas kiemelte, hogy az amerikaiak 16% érdekelt valamilyen formában a kriptovalutákban.

Érdekelhet: Bitcoin vs. Ethereum: itt van három grafikon a választáshoz

Digitális alapkövek

Haas arra kérte fel a képviselőház tagjait, hogy minél hamarabb hozzanak létre egy olyan törvényi keretrendszert, amivel szavatolható a résztvevők jogi biztonsága és a kereskedelem további fejlődése. A küldöttség ennek érdekében felvázolta a legfőbb teendőket. Az első és legfontosabb egy új átfogó keretrendszer megalkotása. A szabályozás hatékony implementációjához elengedhetetlen egy külön állami szereplő létrehozása is, amelynek három fő feladata lenne: az átláthatóság biztosítása, a csalások és visszaélések megakadályozása, valamint a piac rugalmasságának elősegítése. A fentiek mellett a szabályozó hatóság kiemelt feladata lenne a rendszerek közötti átjárhatóság és a tisztességes verseny feltételeinek biztosítása is.