A Continental új blokklánc alkalmazásával pluszbevételhez juttatja az autósokat

Az ismert autóipari beszállító és gépkocsi gumigyártó vállalat a Continental, bemutatta az új, „Earn As You Drive” (azaz Keress vezetés közben) alkalmazását, amely a blokklánc technológia felhasználásával, az autósokat fogja pluszbevételhez juttatni, hasznos információkért cserébe.

Parkolóhelyi információk digitális valutákért

A Continental augusztus 27-én jelentette be, hogy a híres technológiai vállalattal a Hewlett Packard Enterprise-sal valamint a Crossbar.io nyílt forrású hálózati szolgáltatóval együttműködve, létrehozta az Earn As You Drive nevű applikációt. Az alkalmazás állítólag lehetővé teszi majd a járművezetőknek, hogy digitális valutát szerezhessenek, amennyiben az utcai parkolási lehetőségekről információkat osztanak meg a jármű érzékelőin keresztül. Az adatokat ezután a gyártó továbbítja egy harmadik fél számára, ez esetben a parkoló hivatalos szolgáltatójának.

Az új alkalmazás a Continental blokklánc alapú adatgyűjtő platformjára támaszkodik. Mint azt már korábban is tudtuk, a fejlesztés beindításának céljából társult a Continental a Hewlett-Packarddal, amit még februárban jelentettek be. A járművektől összegyűjtött adatoknak a bevételszerzésén túl az is a célja, hogy az adatok felhasználása segítségével a járművezetők bizalmát és biztonságérzetét is növeljék.

A Jaguar Land Rover kísérleti programja

A Jaguar Land Rover szintén egy jutalmazási program miatt tárgyal az IOTA Alapítvánnyal. Úgy tudni, hogy a cég a programot Írországban teszteli és lehetővé teszi az országban a felhasználók számára, hogy IOTA kriptovalutát kapjanak az adataik megosztásáért cserébe.

A Jaguar Land Rover és IOTA egy új elosztott főkönyvi technológiát mutat be az energiaadatok nyomon követésére és megosztására. Amellett, hogy adatokat szolgáltat arról, hogy a Jaguar I-Pace mennyi energiát használ fel, a rendszer nyomon követi az energia eredetét is, és biztosítja, hogy az csak fenntartható forrásokból származzon.

Pénzkereseti lehetőség már az otthon melegéből is

A Continental és a Jaguar Land Rover mellett, az esseni központú német energia szolgáltató az E.On is szabadalmi kérvényt nyújtott be egy blokklánc alapú információgyűjtő rendszerhez, amely felhasználható arra is, hogy az infókért cserébe jutalmazza a klienseit. A készülék állítólag az otthoni intelligens alkalmazásoktól felhasználói adatokat gyűjt, amelyeket ezek után a háztartások szelektíven eladhatnak harmadik fél számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük