Kriptopénzzel jutalmaz a Jaguar Land Rover a személyes adatainkért

A Jaguar Land Rover autótulajdonosok az adataikért cserébe kriptopénz jutalomban részesülhetnek, jelentette be a gyártó.

Az autógyártó egy olyan blokklánc technológiai projekten dolgozik, mely engedélyezi a gépjárműveiknek, hogy automatikusan jelentsék a közlekedési adatokat, mint például dugókat, torlódásokat a navigációs rendszereknek vagy a helyi hatóságoknak és cserébe a 15. legnagyobb piaci kapitalizációjú, IoT fókuszú IOTA tokenben részesülnek. A kezdeményezést az IOTA Alapítvánnyal közösen jelentette be a Jaguar Land Rover.

“Okostárca” technológiát használva a kriptopénz jutalmakat kávévásárlásra, fizetőkapuk kiegyenlítésére, parkolódíjakra, e-autó töltésre lehet felhasználni, áll a vállalat közleményében. A tárcákat egyben hagyományos fizetési megoldásokkal is fel lehet tölteni.

Jaguar hozzátette, a kocsijai internet of things (IoT) szenzorokkal lesznek felszerelve, amit az IOTA Tangle elosztott főkönyvén keresztül lehet adattovábbításra és kommunikációra használni. Ezek az adatok lennének átküldve a megfelelő hatóságokhoz. Például az autók akkor is tudnának egymással és a hatóságokkal is kommunikálni, ha egy fa elzárja az utat, vagy autóbaleset során, de felhasználható pontos időjárás jelentések készítésére is.

A teszteket az autógyártó írországi szoftvermérnöki kutatóközpontjában végzik és állítólag már jó pár gépjárműbe integrálták, beleértve a Jaguar F-PACE és a Range Rover Velar modelleket.

Russell Vickers szoftvermérnök elmondta:

A jövőben az önvezető autók levezethetik magukat a töltőállomásokra, feltöltik magukat és fizetnek, mialatt a tulajdonosok részt vehetnek a megosztásra alapuló gazdaságban azzal, hogy hasznos adatokat osztanak, mint figyelmeztetéseket osztanak meg más autókkal a dugókról.

12% emelkedéssel reagált a IOTA token

A hír hatására az IOTA token a Bitfinex tőzsdén több mint 18%-ot erősödött az amerikai dollárral szemben. Azóta ugyan gyengülésnek indult, de adott egy rövid távú emelkedést az egyébként fél éve a béka feneke alatt tanyázó IOTA kapitalizációnak és árfolyamnak.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük