Vádat akarnak emelni a magát Nakamotónak valló Wright ellen

A Bitcoin alkotójának kilétével kapcsolatos jogi ügy záróbeszédeiben a Crypto Open Patent Alliance (COPA) arról beszélt, hogy Craig Wright a többszöri hamisítási kísérlet ellenére sem tudta bizonyítani állításait, ezért büntetőjogi felelősségre kell vonni. A COPA ügyvédei a záróbeszéd során elmondták, hogy Wright az eljárás során több esetben hamisan tanúskodott. Plusz olyan dokumentumokat nyújtott be, amelyek egyértelműen hamisítványok. Az ügyvédek szó szerint azt mondták: “Az a szemtelenség, hogy a tárgyalás folyamatában hamisított meg egy e-mailt a saját állításai alátámasztására, nem csak a bíróságot de az egész igazságszolgáltatás működését sérti.

Wright lehet, hogy büntetőeljárást kap a nyakába a sok állítólagos hamisítása miatt

A szervezet felszólította az ügyészséget, hogy emeljen vádat Wright ellen, és tervezi a hamisított dokumentumokat benyújtani az ügyészségnek. A COPA azzal érvelt, hogy a bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy nem Wright alkotta meg a Bitcoint és nem ő írta a Bitcoin Fehér Könyvet. Sőt, hamisított dokumentumokkal próbálta saját állításait alátámasztani, ezért büntetőeljárást kell indítani ellene. A záróbeszédekben két konkrét eset is kiemelésre került. Ezek a COPA szerint jól példázzák Wright állítólagos csalásait. Először is, Wright decemberben a tárgyalás elhalasztását kérte, és új bizonyítékként mutatott be állítólagosan frissen hamisított dokumentumokat. A COPA azt állítja, hogy a szakértői elemzés kimutatta, hogy ezek a dokumentumok nemrégiben készült hamisítványok. Ez pedig aláássa a bizonyítékként való érvényességüket.

A COPA emellett azzal vádolta meg Wrightot, hogy a tárgyalás során meghamisított egy e-mailt, hogy alátámassza a MYOB feljegyzésekkel kapcsolatos elbeszélését. Az ügyvédek emellett azzal is érveltek, hogy Wright hamis tanúzást követett el az eljárás során. Ahogy fogalmaztak, “Wright a vallomása során folyamatosan hazugságokat állított”. Wright már egy évtizede azt állítja, hogy ő a Bitcoint megalkotó Satoshi Nakamoto. A szerzői jogi törvények segítségével akarja átvenni az irányítást a BTC fejlesztése és forráskódja felett – a COPA ezért pert indított állításainak megcáfolására. A COPA tiltó végzést kér annak érdekében, hogy Wright továbbra se tarthasson igényt a Bitcoin örökségére. A tárgyalás már több hete tart, és még néhány napig folytatódik, mielőtt a brit bíróság ítéletet hozhat a záróbeszédek megtétele után.