4 milliárd dolláros pert akasztottak ‘Fake Szatosi’ Craig Wright nyakába

Egy egyesült államoki bíróság többedszerre is elutasította az nChain tudományos munkatársának, az ál-Szatosiként is ismert Craig Wright fellebbezését, hogy függesszék fel az ellene indított 4 milliárd dolláros vádeljárást, áll egy frissen publikált dokumentumban.

A legújabb Wright-tal szembeni jogi perpatvar, amelynek felperese bitcoinok (BTC) jogtalan eltulajdonításával vádolja Wright-ot David Kleiman kriptovaluta fejlesztő otthonából, a dél-floridai bírósági negyed bírója újfent elutasította az alperes fellebbezését.

Az ügyet még februárban nyitották a bíróságon, amely szerint Wright 1.1 millió dollár értékű bitcoint lopott el Kleiman családjától miután elhunyt.

Wright többször is a Bitcoin eredeti feltalálójának kiáltotta ki magát, magát Szatosi Nakamotónak vallva, amelynek címére sokáig maga Kleiman is mint kandidátus pályázott.
Kleiman 2013-as halála után Wright kapcsolatba lépett az elhunyt ingatlankezelőjével, mely során arról biztosította a hozzátartozókat, hogy segít nekik a Bitcoinok értékesítésében.

Wright elméletben így is tett, de az áruba nem bocsátott BTC-t nem juttatta vissza a családnak. A módosított eljárás dokumentációja alapján mintegy 300 000 bitcoin került így forgalomba.

“A bíróság megerősíti, a felperes sikeresen bizonyította az átváltásra vonatkozó bizonyítékokkal az igazát”,majd a dokumentum így folytatja:

“A módosított vád azt állítja, hogy az alperes legalább 300,000 bitcoint váltott át Dave halálakor és azt különböző nemzetközi alapokban helyezte el, ami egy engedély nélküli műveletnek minősül ezzel is megfosztva a felperest a bitcoinjaitól. A felperes átváltásra vonatkozó vádja… az alperes fellebbezése elutasításra kerül.”

Wright-nak január 10-éig kell válaszolnia a vádakra.

Wright-ra rájár a rúd 2018-ban, okkal. A magát ál-Szatosinak kikiáltó programozót a kriptoközösség többsége megveti köszönhetően arrogáns viselkedésének és Twitter posztjainak. A bitcoin cash SV és ABC között dúló hash-háború során tanúsított magatartásával pedig még a korábbi szövetségeseit is kezdi elidegeníteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.