BCH hash-háború: Craig Wright (ál-Szatosi) áll nyerésre a bitcoin cash fork során

Elő a popcornot! Készen álltok a bitcoin cash hash-háborúra?

A bitcoin cash 15-én esedékes hálózatfrissítése (hard fork) már most drámákban gazdag. Craig Wright – Roger Ver epikus szakítása után itt az újabb momentum: az elviekben underdognak kikiáltott Craig Wright (aki továbbra is ál-Szatosi) támogatta bitcoin cash SV vezet a bitcoin cash ABC-vel szemben’s.

A Poloniexen ugyan a kereskedési zászló továbbra is az ABC-nek áll, de nem így a hasherő, mely alapján a bányászok a bitcoin cash SV-t favorizálják.

A Coin Dance adatai alapján a bitcoin cash SV, amit az nChain és az ellentmondásos ál-Szatosija támogat biztosította a hasherő jelentős hányadát. A Coin Dance becslése szerint “legalább a 63 [százaléka]” a BCH bányászoknak az SV-t támogatja és “legalább 18 [százalék]” az ABC-t. Ez azért is meglepő, mert a Bitmain szintén az ABC implementációját preferálja és a cég marketingesei sorra igyekeznek meggyőzni a kínai bányászokat, hogy adjanak 90 000 további hardvert a farmjaikhoz, mellyel biztosíthatják az ABC fork elfogadását.

A Coin Dance adatai ugyanakkor továbbra is becslések csak és abból indul ki, hogy mely bányászpool mely oldallal bratyizott le, ami egy decentralizált ökoszisztémában kifejezetten nehézzé teszi a külső szemlélő számára a helyzet akkurátus felmérését.

Nyilvános közlemények alapján a CoinGeek, SVPool, BMG Pool, okminer és mempool – mely mind a bitcoin cash SV-t favorizálja – a teljes BCH hálózati hasherő 73%-át felügyelik.

Craig Wright már szóvá tette, támogatja a bitcoin cash ABC kinyírását üres blokkok bányászásával miután kettéválik a coin akkor, ha a bitcoin cash SV bányászok képesek 51%-os hasherőt fenntartani.

Ugyanakkor Peter Rizun, a bitcoin unlimited technológiai vezetője szerint erre nem kerülhet sor:

“Lehetséges egy láncnak hogy káros blokkokat bányásszanak … [az] SV szövetség azt mondta meg fogja támadni a BCH láncát ha az ABC szabályok kerülnek bevezetésre. Szerintem csak egy blöff és nincs meg a technikai kapacitásuk hogy megvalósítsák. Ha mégis, akkor árthat a BCH-nak.”

Fork előtti piacok

Mialatt a bányászadatok alapján az SV áll jobban, a kereskedők inkább az ABC-re teszik a zsetonjaikat.

A múlt héten a Poloniex bevezetett két elméleti piacot, melyek a két kimenetnek felelnek meg. A Poloniex adatai alapján a BCHABC 398 USDC (egy újabb stabilcoin) ér mialatt a BCHSV 115 USDC-t.

Érdemes azonban kihangsúlyozni, az adatok nem reprezentatívak ugyanis a teljes kereskedési volumen csupán ~857 000 USDC az ABC-re és 1 280 000 USDC az SV-re.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük