Craig Wright Satoshi Nakamoto, állítja Wright felesége

Craig Wright története egy tragikomédiához kezd hasonlítani. Az ausztrál üzletember már egy jó ideje azt állítja, hogy ő Satoshi Nakamoto, a bitcoin feltalálója. Az amerikai bíróság ezért néhány hónapja behívatta a feleségét, aki bírói eskü alatt azt vallotta, hogy valóban férje a világ vezető kriptovalutájának atyja.

Mivel a bíróság előtt nem lehet hamis tanúvallomást tenni, így a törvény értelmében teljesen hiteles a feleség nyilatkozata, elfogultság nem állapítható meg (elvileg).

A nyilatkozatot még 2020. március 19-én hozták Craig Wright és Ira Kleiman, Wright elhunyt üzlettársa, Dave Kleiman testvére tudtára. Az információ azonban csak néhány nappal ezelőtt lett nyilvánosan elérhető. A dokumentum majdnem 400 oldalból áll, amely tartalmazza Ramona Watts, az ausztrál vállalkozó felesége által elhangzott információkat. Watts beszélt a bitcoin születéséről, férje és Dave Kleimann kapcsolatáról és a Tulip Trust-ról is.

Craig Wright hozta létre a bitcoint, állítja a feleség

A bíróságon Ramona Watts a következőeket válaszolta:

Kérdés: A férje valaha is mondta Önnek, hogy ő a bitcoin feltalálója?

Watts válasza: Igen, még mielőtt a férjem lett, igen.

Kérdés: És mikor mondta ezt?

Watts: Valószínűleg 2010 végén vagy 2011-ben, röviddel azután, hogy elkezdtünk találkozgatni.

Kérdés: Mit mondott Önnek?

Watts: „Én csináltam” – azt hiszem, hogy „digitális pénznek és bitcoinnak” hívta.

A nő tagadta, hogy előtte tudott volna arról, hogy férje egyedül vagy valaki közreműködésével létrehozta volna a bitcoint. Craig Wright azt is mondta neki, hogy 20 éve dolgozik a projekten.

“Sok mindent elmondott nekem. Azt mondta, hogy egy nagyon hosszú folyamat, azt hiszem, akkoriban valami Masters-en vagy Masters-nél dolgozott, ami nagyon hasonlít a bitcoinhoz. Innen merítette az ötletet, és 20 évig dolgozott rajta. Igen, ez egy hosszú folyamat volt. Azt hiszem, ez akkor kezdődött, amikor a 20-as éveiben járt.”

Amikor kifejezetten Satoshi Nakamoto nevéről kérdezték Wright felesége azt válaszolta, hogy korábban soha nem hallotta ezt a nevet, és nem is emlékszik arra, mikor hallhatta először. Majd hozzátette,”valószínűleg online olvastam róla néhány információt, és összetettem a kettőt. Ha ő készítette a bitcoin-ot, és ha Satoshi Nakamoto hozta létre a bitcoint, akkor neki kellene Satoshi Nakamoto-nak lennie.”

A bíróság ezután Craig Wright és Dave Kleiman kapcsolatáról faggatta a nőt. Ramona Watts kijelentette, hogy Wright és Kleiman jó barátok voltak, de Kleiman-nak súlyos egészségügyi problémái voltak, ezért kórházba kellett mennie. A nő tanúvallomásában volt egy olyan rész is, amelyből úgy érződik, mintha Craig Wright sajnálta volna azt, hogy a bitcoint gyakran használják a dark weben illegális szerek vásárlásához. A felesége úgy fogalmazott, hogy férje nem erre a célra szánta. Később szóba került a Silk Road is, hiszen ott számtalan drogot árultak bitcoinért cserébe. A hölgy beszélt a Tulip Trust-ról is, majd kijelentette, hogy sem ő, sem pedig a férje nem rendelkezik a Tulip Trust-nál privát kulccsal.

Ezek után elgondolkodtató, hogy a feleség igazat mond-e vagy csak férje hatására állította azt, hogy Wright lenne Nakamoto.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük